UgensErhverv.dk

Pris for pionerarbejde

Byplanprisen 2004 tildelt de otte kommuner i Trekantområdet Danmark

01-10-2004

Byplanprisen 2004 tildelt de otte kommuner i Trekantområdet Danmark


Borgmester Steen Dahlstrøm, Middelfart, modtog torsdag den 30. september Byplanprisen 2004 på vegne af de otte kommuner i Trekantområdet Danmark.

Byplanprisen gives for det pionerarbejde, som kommunerne i mere end 10 år har gennemført om samarbejde og planlægning på tværs af kommunegrænser.

- Samarbejdet viser vejen for fremtidens planlægning på tværs af grænser, siger arkitekt MAA Lisbet Snoager Sloth, medlem af Byplanprisjuryen. Helt konkret har planlægningsarbejdet resulteret i en fælles plan, hvor fremtidens nye byområder udpeges, og hvor en lang række mål for kvaliteten af fremtidens byer og landskaber formuleres.

Under devisen ´en åben grøn storby´ udpeger planen fremtidens bolig- og erhvervsområder. På samme måde udpeges også de værdifulde landskaber, som i fremtiden skal friholdes for byudvikling. Der lægges vægt på en bæredygtig udvikling, på at spare på forbruget af jord til nye byområder og på en udbygning af Trekantområdets trafikstruktur.

- Det der fascinerer, er, at så forskellige og indbyrdes konkurrerende kommuner kan samarbejde om noget, der er så følsomt, samtidig med at man også tager hul på at fastlægge den fremtidige arbejdsdeling mellem de forskellige byer, udtaler Lisbet Snoager Sloth.

Eksperimentarium
Samarbejdet i Trekantområdet kan derfor betragtes som et eksperimentarium, hvor kommunerne kan trække på erfaringer til fremtidens planlægning. Selv om de fleste kommuner efter strukturreformen bliver større, vil et samarbejde mellem de nye kommuner være nødvendigt på grund af en stadig hårdere konkurrence om at tiltrække borgere og arbejdspladser til de forskellige landsdele.

Trekantområdet Danmark består af kommunerne Børkop, Fredericia, Kolding, Lunderskov, Middelfart, Vamdrup, Vejen og Vejle. Senest har de otte kommuner udarbejdet og vedtaget Strategi for Trekantområdet som landsdelcenter og Hovedstruktur for Trekantområdet 2003 - 2014.

Byplanprisen, der er indstiftet af Akademisk Arkitektforening og Dansk Byplanlaboratorium, uddeles hvert år til en kommune eller anden myndighed, som har gjort en særlig indsats for gennem planlægning at fremme kvaliteten i de fysiske omgivelser, byerne og landskabet.
-jhanSeneste nyt

Mest læste

Brochurer

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Bestyrelsen i MT Højgaard Holding har med virkning fra i dag ansat Steffen Baungaard som ny administrerende direktør og koncernchef

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Trods verserende retssag ved EU-Domstolen, SKAL Danmark indføre mindstelønsdirektivet, inden der er faldet dom i sagen

Byggearbejdere  i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Byggearbejdere i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Arbejdstilsynet ved ifølge folketingsmedlem fra Enhedslisten, at byggearbejderne går i en potentiel kræftbombe. Men der gribes ikke tilstrækkeligt ind

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Det tidligere medlem af EU-Parlamentet, Søren Søndergaard fra Enhedslisten, er ikke overrasket over, at Danmark - trods retssag ved EU-Domstolen - tvinges til at gennemføre Mindstelønsdirektivet