Byplanprisen 2004 tildelt de otte kommuner i Trekantområdet Danmark
01-10-2004
Byplanprisen 2004 tildelt de otte kommuner i Trekantområdet Danmark
Borgmester Steen Dahlstrøm, Middelfart, modtog torsdag den 30. september Byplanprisen 2004 på vegne af de otte kommuner i Trekantområdet Danmark.
Byplanprisen gives for det pionerarbejde, som kommunerne i mere end 10 år har gennemført om samarbejde og planlægning på tværs af kommunegrænser.
- Samarbejdet viser vejen for fremtidens planlægning på tværs af grænser, siger arkitekt MAA Lisbet Snoager Sloth, medlem af Byplanprisjuryen. Helt konkret har planlægningsarbejdet resulteret i en fælles plan, hvor fremtidens nye byområder udpeges, og hvor en lang række mål for kvaliteten af fremtidens byer og landskaber formuleres.
Under devisen ´en åben grøn storby´ udpeger planen fremtidens bolig- og erhvervsområder. På samme måde udpeges også de værdifulde landskaber, som i fremtiden skal friholdes for byudvikling. Der lægges vægt på en bæredygtig udvikling, på at spare på forbruget af jord til nye byområder og på en udbygning af Trekantområdets trafikstruktur.
- Det der fascinerer, er, at så forskellige og indbyrdes konkurrerende kommuner kan samarbejde om noget, der er så følsomt, samtidig med at man også tager hul på at fastlægge den fremtidige arbejdsdeling mellem de forskellige byer, udtaler Lisbet Snoager Sloth.
Eksperimentarium
Samarbejdet i Trekantområdet kan derfor betragtes som et eksperimentarium, hvor kommunerne kan trække på erfaringer til fremtidens planlægning. Selv om de fleste kommuner efter strukturreformen bliver større, vil et samarbejde mellem de nye kommuner være nødvendigt på grund af en stadig hårdere konkurrence om at tiltrække borgere og arbejdspladser til de forskellige landsdele.
Trekantområdet Danmark består af kommunerne Børkop, Fredericia, Kolding, Lunderskov, Middelfart, Vamdrup, Vejen og Vejle. Senest har de otte kommuner udarbejdet og vedtaget Strategi for Trekantområdet som landsdelcenter og Hovedstruktur for Trekantområdet 2003 - 2014.
Byplanprisen, der er indstiftet af Akademisk Arkitektforening og Dansk Byplanlaboratorium, uddeles hvert år til en kommune eller anden myndighed, som har gjort en særlig indsats for gennem planlægning at fremme kvaliteten i de fysiske omgivelser, byerne og landskabet.
-jhan
Læs september 2023 udgaven her
Tagdækkernes faldsikringssystem
Arbejdsbelysning til professionelle håndværkere
Markedsledende i afvandingsteknik
Individuel design og høj kvalitet til indvendige døre – dansk producerede
Energieffektive luftbehandlings-løsninger. Ideelt og kontrolleret klima
Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
Tysk kvalitets tagtegl
Individuelle trætrapper siden 1972. Smukt og funktionelt dansk design.
Læs november 2023 udgaven her
Regeringen undervurderer ifølge vismændene det økonomiske råderum med 25 milliarder kroner
Frem mod 2026 bliver Forbundshuset opført på Sluseholmen, hvor fire prominente fagforeninger flytter ind. Men i byggefasen er en underentreprenør blevet bortvist for at have litauiske medarbejdere gående til 56 kroner i timen
Regeringen har tirsdag præsenteret en række omfattende ændringer af uddannelsessystemet, og reaktionerne i byggebranchen dækker over alt fra jubel til bekymring
Byggeriet af et nyt domicil til GF Forsikring i Odense er nu for alvor gået i gang. AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, og totalentreprenøren Raundahl & Moesby har taget første spadestik til byggeriet