UgensErhverv.dk

Ledigheden falder ikke i byggeriet

Tal fra BAT-kartellet viser status quo i forhold til 2003.

01-10-2004

Tal fra BAT-kartellet viser status quo i forhold til 2003.


Ledigheden inden for byggeriet er ikke sådan at få ned. Bygge-, Anlægs- og Trækartellet (BAT) har netop offentliggjort en række ledighedstal for uge 33 i år, som med minimale udsving er det samme som i uge 33 i 2003.

I år var der således 7.778 arbejdsløse bygge- og anlægsarbejdere svarende til 5,9 procent af de forsikrede. Samme tid i 2003 var der 7.787 ledige.

Uge 33 er normalt den tid på året, hvor beskæftigelsen er på sit højeste.
BAT-kartellet mener, at der er masser af potentiel arbejde.

- Der er ellers nok at tage fat på af renoverings- og vedligeholdelsesopgaver, men de stramme kommunale budgetter og nedskæringen i byfornyelsen sætter sig nu sine tydelige spor i arbejdsløshedsstatistikken. Det har lav rente, skattesænkning og nybyggeri ikke kunnet opveje.

Desuden er der indenfor det seneste år forsvundet godt 2.000 forsikrede fra bygge- og anlægsbranchen. Hvis de stadigvæk havde været i A-kassen, havde ledigheden været på 7,5 procent, lyder det dystert fra BAT, der slutter af med følgende svada:

- Regeringens og prognosemagernes vedvarende tale om opsving og beskæftigelsesfremgang er tom retorik, og tjener kun det formål at tilsløre det reelle arbejdsløshedsbillede i et valgår.
-ls.
Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Bestyrelsen i MT Højgaard Holding har med virkning fra i dag ansat Steffen Baungaard som ny administrerende direktør og koncernchef

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Trods verserende retssag ved EU-Domstolen, SKAL Danmark indføre mindstelønsdirektivet, inden der er faldet dom i sagen

Byggearbejdere  i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Byggearbejdere i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Arbejdstilsynet ved ifølge folketingsmedlem fra Enhedslisten, at byggearbejderne går i en potentiel kræftbombe. Men der gribes ikke tilstrækkeligt ind

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Det tidligere medlem af EU-Parlamentet, Søren Søndergaard fra Enhedslisten, er ikke overrasket over, at Danmark - trods retssag ved EU-Domstolen - tvinges til at gennemføre Mindstelønsdirektivet