UgensErhverv.dk

Lokalt erhvervsliv føler sig overset

Kommunalbestyrelserne mangler fokus på de små og mellemstore virksomheder, mener Håndværksrådet

05-01-2009

Danmarks små og mellemstore virksomheder klager over ligegyldighed fra de lokale kommunalbestyrelser. Det viser en undersøgelse, Håndværksrådet har foretaget med svar fra over 1.100 virksomheder.

På en skala fra 1-6 giver virksomhederne kun 2,74 i karakter i gennem sit til deres kommunalpolitikeres fokus på byens små og mellemstore virksomheder.

- Der er noget at tage fat på i rigtig mange kommuner, og midt i finanskrisen er behovet for en stærk kommunal erhvervspolitik særligt stort. Efter kommunalreformen er ingen kommune længere for lille til at have en proaktiv erhvervspolitik med fokus på de lokale virksomheders vilkår, siger Håndværksrådets formand Niels-Erik Lundvig.

”fortsættes…”

Han mener, at kommunerne går glip af øget konkurrence om kommunale udbud, arbejdspladser og skatteindtægter ved ikke at støtte op om det lokale erhvervsliv.

- Når kommunerne føler sig økonomisk presset, ender erhvervslivet nederst på prioriteringsblokken. Det er ærgerligt, for et godt lokalt erhvervsliv giver både gode beskæftigelsesmuligheder og indkøbsmuligheder for byens borgere – og så giver det potentielt flere skatteindtægter, siger Håndværksrådets formand.

Undersøgelsen viser, at dialogen mellem politikerne og de lokale erhvervsforeninger flere steder halter.

- Derfor arbejder Håndværksrådet og mange af de lokale håndværker- og industriforeninger, vi har som medlemmer, målrettet med at udbygge dialogen med kommunerne i disse år. Det sker gennem flere og flere stormøder med politikere og embedsmænd og de lokale håndværkerforeninger om emner som f.eks. byens udbudspolitik, siger Niels-Erik Lundvig.

Håndværksrådets formand vil i 2009 deltage en række lokale møder landet over for at stimulere til bedre samarbejde mellem erhvervsliv og kommuner. Første møde foregår i Silkeborg den 14. januar.


tøtte

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Fra 1. juli bliver kravene til DGNB skruet gevaldigt i vejret

Fra 1. juli bliver kravene til DGNB skruet gevaldigt i vejret

Fremover skal der meget mere til for at opnå en DGNB-certificering – også mere end de nye CO2-krav i bygningsreglementet. Antallet af kriterier, som en bygning måles på i DGNB, reduceres fra 36 til 14

Konkurser i byggeriet (Uge 4/2025 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 4/2025 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Drop uværdig kamp for mere udenlandsk arbejdskraft

Drop uværdig kamp for mere udenlandsk arbejdskraft

Arbejdsgiverne svigter totalt løfter om lærepladser. 3F foreslår højere bøder til arbejdsgivere, der ikke opretter lærepladser. Pengene skal udbetales til arbejdsgivere, der opretter flere lærepladser, end de som minimum skal

332 ungdomsboliger på vej i Ørestad

332 ungdomsboliger på vej i Ørestad

Nrep og JCN Bolig går sammen om et Nordic Living-udviklingsprojekt i August Schade-kvarteret. Projektet består af 332 ungdomsboliger, som skal opføres langs Amagerfælledvej tæt på centrum i København