UgensErhverv.dk

Er det klogt at vælge a-kasse ud fra pris?

ANNONCE: De færreste betvivler, at det er en god idé at være medlem af en a-kasse. Ikke alle er dog enige om, hvad der bør være i fokus, når denne a-kasse skal vælges. Rigtig mange ender nemlig med at vælge ud fra pris.

20-10-2022

Til trods for, at man næppe har lyst til at betale mere end højst nødvendigt for sin a-kasse, er der også andre parametre at vælge ud fra. Derfor anbefales det, at man ikke blot vælger den billigst mulige a-kasse, når man går på jagt blandt markedets muligheder.

Vælg en branchespecifik a-kasse

Når du skal vælge en a-kasse, er det en god idé at vælge en branchespecifik én af slagsen. Gør du det, er du nemlig sikker på, at du kan få relevant og kyndig rådgivning, såfremt du skulle blive fritstillet fra dit nuværende arbejde.

En a-kasse har nemlig ikke blot til formål at sikre, at du kan få dagpenge udbetalt, hvis du bliver ledig. Der er også andre elementer, der gør, at det er en god idé at være medlem af en a kasse. Et af disse elementer er, at der er hjælp at hente, hvis det skulle ske, at du bliver ledig.

Se nærmere på medlemsfordele

Langt fra alle a-kasser bryster sig af at give deres medlemmer de samme fordele. Derfor er det naturligvis også et aspekt, du bør se nærmere på. F.eks. er der flere a-kasser, der tilbyder deres medlemmer, at de kan få rabat på forsikringer, kurser mv.

I og med, at du under alle omstændigheder bør være medlem af en a-kasse, gør du klogt i at sikre, at du får mest muligt for dit kontingent. Kan det f.eks. sikre, at du får en stor besparelse på dine forsikringer, vil det reelt set betyde, at kontingentet er gratis.

Mange tilbyder kontingentfritagelse under uddannelse

Er du endnu ikke i job, fordi du er under uddannelse, men ønsker du at sikre dig medlemskab af en a-kasse, bør du vælge en aktør, der tilbyder kontingentfritagelse under uddannelse. Det er ikke dem alle, der gør det, men der er dog mange, der gør.

Fordelen ved dette er, at du tidligt kan blive medlem af en a-kasse, uden egentlig at betale for det. Når du er færdig med din uddannelse, og derfor også kommer i arbejde, vil du skulle betale kontingent. I al den tid, hvor du er under uddannelse, er du dog fritaget for dette.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter