UgensErhverv.dk

Gem hobbykniven væk – skær med en sikkerhedskniv i stedet

ANNONCE: Du kan være nok så forsigtig, når du står og skal skære noget ud eller til, men det kræver altså blot et enkelt øjebliks uforsigtighed at komme galt afsted med en kniv.

13-10-2022

Findes der knive, der er fuldt ud sikre, og som aldrig kan være farlige at bruge? Nej, men erstatter du hobbykniven med en decideret sikkerhedskniv, kan nogle ulykker formentlig forebygges. Hvad skal du så vide om sikkerhedsknive?

Undgå mange ulykker med en sikkerhedskniv

Det ligger nok i ordet sikkerhedskniv, at knivene bl.a. er udstyret med mekanismer, der gør dem en tand mere sikre at bruge end gængse hobbyknive. Fx kan du finde sikkerhedsknive med et blad, der kan trække sig selv tilbage, og du kan finde knive med beskyttelseshætte. Ved siden af funktioner, der gør knivene mere sikre, finder du ved knive fra forskellige mærker et væld af andre egenskaber.

Find en Klever Kutter med ergonomisk greb

Ser vi fx på Klever Kutter-sikkerhedsknive, finder du disse med et blødt greb, der gør det muligt at bruge dem på ergonomisk manér, hvor du ikke knytter hånden om hårdt plastik. På en Klever Kutter er tippene på bladene for resten omkranset af plastik, så det kun er inde på bladene, at der ligger blottet, skarpt stål. De er derfor gode til at skære tape og bånd op uden stor fare for arbejdsskader.

Sikkerhedsknive kan være meget forskellige

Sikkerhedsknive fra andre mærker kan fx besidde egenskaber som drejeligt håndtag og evnen til at opbevare ekstra klinger internt i kniven. I modsætning til hobbyknive, der mere eller mindre ligner hinanden uanset mærket, er der store visuelle og funktionelle forskelle sikkerhedsknive imellem, og derfor bør du se på forskelligt inden for sikkerhedsknive, så du finder den, der egner sig til dit firma.

Fælles for alle sikkerhedsknive er selvfølgelig, at de giver en relativt lav fare for arbejdsulykker.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter