UgensErhverv.dk

Uenighed i erhvervslivet: Bør menstruationssmerte give fri fra arbejde?

ANNONCE: Det er noget, der har været til diskussion i mange år. Og det er noget, som der sandsynligvis aldrig vil blive opnået bred enighed om. Mange er fortalere for det, mens andre mener, at det er et noget pjat.

15-09-2022

Derfor bliver det sandsynligvis et emne, der vil være til evig diskussion.

I mange år har der nemlig været diskuteret om, hvorvidt kvinder skal kunne tage fri fra arbejde, hvis de har menstruationssmerter. Det er der mange, der mener, at de skal have lov til, men der er også mange, der er af den modsatte holdning.

Hver virksomhed laver egne regler

Da der ikke er nogle konkrete regler på området, er det op til hver enkelt virksomhed at lave sine egne. Derfor findes der også virksomhed, der er villige til at give kvinder fri, hvis de har menstruationssmerter. Der findes også mange, der ikke vil.

I de virksomheder, hvor det er muligt, er der dog mange, der lader kvinderne arbejde hjemmefra, såfremt de er plaget af smerter. Dermed vil de bedre kunne tilrettelægge deres arbejdsdag, end hvis de befandt sig på et kontor. Igen er det dog ikke noget, der gælder i alle virksomheder.

Hjemmearbejde bliver mere udbredt

Coronapandemien har medført, at hjemmearbejde er blevet mere udbredt. Der er rigtig mange virksomheder, der har valgt at indføre permanente ordninger for deres ansatte. Det kan f.eks. betyde, at de får lov til at arbejde hjemmefra i to eller tre dage om ugen.

Hvis man som kvinder er plaget af menstruationssmerter, er det oplagt, at man arbejder hjemme på disse dage. Selvom det er blevet mere udbredt, er de dog endnu ikke alle virksomheder, der har valgt at give deres ansatte denne mulighed.

Især kvinder med PMS er hårdt ramt

Der er mange kvinder, der har store smerter, når de har eller skal have deres menstruation. Det er dog især kvinder, der har PMS, der er hårdt ramt af det. Er du en af de mange, der er i tvivl om hvad er PMS, så kan det være svært at forstå, hvorfor mange kvinder gerne vil have fri.

Faktum er dog, at de kvinder, der er ramt af PMS, ofte bliver ramt af meget store smerter, når de har eller skal have deres menstruation. Til trods for dette, er der en stor del af dem, der er nødt til at tage på arbejde. Mange vil lave om på dette, hvilket er grunden til, at det debatteres hyppigt.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Bestyrelsen i MT Højgaard Holding har med virkning fra i dag ansat Steffen Baungaard som ny administrerende direktør og koncernchef

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Trods verserende retssag ved EU-Domstolen, SKAL Danmark indføre mindstelønsdirektivet, inden der er faldet dom i sagen

Byggearbejdere  i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Byggearbejdere i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Arbejdstilsynet ved ifølge folketingsmedlem fra Enhedslisten, at byggearbejderne går i en potentiel kræftbombe. Men der gribes ikke tilstrækkeligt ind

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Det tidligere medlem af EU-Parlamentet, Søren Søndergaard fra Enhedslisten, er ikke overrasket over, at Danmark - trods retssag ved EU-Domstolen - tvinges til at gennemføre Mindstelønsdirektivet