UgensErhverv.dk

Uenighed i erhvervslivet: Bør menstruationssmerte give fri fra arbejde?

ANNONCE: Det er noget, der har været til diskussion i mange år. Og det er noget, som der sandsynligvis aldrig vil blive opnået bred enighed om. Mange er fortalere for det, mens andre mener, at det er et noget pjat.

15-09-2022

Derfor bliver det sandsynligvis et emne, der vil være til evig diskussion.

I mange år har der nemlig været diskuteret om, hvorvidt kvinder skal kunne tage fri fra arbejde, hvis de har menstruationssmerter. Det er der mange, der mener, at de skal have lov til, men der er også mange, der er af den modsatte holdning.

Hver virksomhed laver egne regler

Da der ikke er nogle konkrete regler på området, er det op til hver enkelt virksomhed at lave sine egne. Derfor findes der også virksomhed, der er villige til at give kvinder fri, hvis de har menstruationssmerter. Der findes også mange, der ikke vil.

I de virksomheder, hvor det er muligt, er der dog mange, der lader kvinderne arbejde hjemmefra, såfremt de er plaget af smerter. Dermed vil de bedre kunne tilrettelægge deres arbejdsdag, end hvis de befandt sig på et kontor. Igen er det dog ikke noget, der gælder i alle virksomheder.

Hjemmearbejde bliver mere udbredt

Coronapandemien har medført, at hjemmearbejde er blevet mere udbredt. Der er rigtig mange virksomheder, der har valgt at indføre permanente ordninger for deres ansatte. Det kan f.eks. betyde, at de får lov til at arbejde hjemmefra i to eller tre dage om ugen.

Hvis man som kvinder er plaget af menstruationssmerter, er det oplagt, at man arbejder hjemme på disse dage. Selvom det er blevet mere udbredt, er de dog endnu ikke alle virksomheder, der har valgt at give deres ansatte denne mulighed.

Især kvinder med PMS er hårdt ramt

Der er mange kvinder, der har store smerter, når de har eller skal have deres menstruation. Det er dog især kvinder, der har PMS, der er hårdt ramt af det. Er du en af de mange, der er i tvivl om hvad er PMS, så kan det være svært at forstå, hvorfor mange kvinder gerne vil have fri.

Faktum er dog, at de kvinder, der er ramt af PMS, ofte bliver ramt af meget store smerter, når de har eller skal have deres menstruation. Til trods for dette, er der en stor del af dem, der er nødt til at tage på arbejde. Mange vil lave om på dette, hvilket er grunden til, at det debatteres hyppigt.

Brochurer

Byg din egen elbil

Byg din egen elbil

Hvorfor ikke bare gå direkte til prisen helt fra start? For der er sket noget med Opels Combo-e program i den korte periode, fra vi afhentede testbilen til nu, hvor bilens indtryk skal anmeldes

Arbejdsskadesystem står over for opstramning

Arbejdsskadesystem står over for opstramning

Et meget bredt flertal i Folketinget er blevet enige om at styrke og forbedre arbejdsskadesystemet.

Gazellevirksomhed vinder rensning af 100 kilometer hovedstadske tagrender

Gazellevirksomhed vinder rensning af 100 kilometer hovedstadske tagrender

Danske Nanostone har landet en omfattende serviceaftale med Københavns Kommune. Med aftalen, der løber over fire år, skal virksomheden rense 100 kilometer københavnske tagrender om året

Debat: Gør som i Sverige – drop bureaukratiet

Debat: Gør som i Sverige – drop bureaukratiet

Formand for Træ i Byggeriet , Martin Tholstrup, opfordrer bl.a. til, at man indfører en 90 minutters brandmodstandsklasse for træbyggerier i fem til otte etager