UgensErhverv.dk

Den lille mester som totalentreprenør

Storleverandør af råhuse vil gøre små håndværksmestre til lokale totalentreprenører.

20-09-2004

En af Danmarks største leverandører af råhuse har i en årrække leveret råhuse til både store og små entreprenører. Nu vil de promovere sig mere aktivt overfor de små entreprenører og håndværksmestre. Budskabet er, at de sagtens kan sikre sig den store ordre, de ikke turde binde an med før. Med lidt hjælp fra DS Flexhal kan de nemlig blive totalentreprenører på selv store byggerier.
Nøgleordene er overblik over byggeelementer og konstruktioner, tillid mellem parterne og afdækning af den økonomiske risiko ved råhuset.

Spænder et sikkerhedsnet
- Vi går ind og påtager os risikoen for håndværksmestrene og de små entreprenører. Når vi leverer råhuset, står vi for statikberegninger og garanterer, at økonomien for råhuset holder. Som regel opfører vi også råhuset, og så kan håndværksmestrene selv klare det, de er gode til, siger Kai Rørbæk, adm. direktør i DS Flexhal. Dermed kan håndværksmesteren være sikker på, at prisen for råhuset holder.

- Vi fremstiller selv alle byggekomponenterne til råhuset i DS gruppen, så vi sidder så tæt på produktionsleddet, at vi meget hurtigt kan danne os et overblik over omkostninger og muligheder i konstruktionen, som andre ellers har svært ved at overskue samlet, forklarer Kai Rørbæk om baggrunden for, at håndværksmesteren/entreprenøren får et prismæssigt konkurrencedygtigt kort på hånden via DS Flexhal. Virksomheden påtager sig derudover projektering, udarbejdelse af plantegninger, projektstyring og montage omkring hele råhusbyggeriet.

- Vi kan hurtigt analysere funktionsbehov og optimere den samlede konstruktion efter økonomien i projektet, siger Kai Rørbæk, der beskriver råhusene som et sammentænkt system, hvor ydervægge og tagkonstruktion spiller sammen som bærende elementer og ikke blot fungerer som klimaskærm. Dermed sikres en økonomisk, rationel konstruktion uanset valg af elementer.

- Og er der alligevel behov for at ændre undervejs på et projekt af hensyn til økonomien, f.eks. fra bærende vægge af beton til stål, kan vi meget hurtigt udføre beregningerne og give et nyt bud på økonomien stort set med det samme, siger Kai Rørbæk, der understreger vigtigheden af at opbygge et smidigt og velfungerende samarbejde for overblikket i planlægningen og udførelsen af byggeriet.

Lille tømrermester har bygget 85.000 kvm.
Indtil nu har DS Flexhal hovedsageligt ladet råhusprojekterne blandt de små entreprenører sprede sig som ringe i vandet. Den største enkeltsucces, målt på kvadratmeter, er en lille tømrermester, Jan Rasmussen ApS, der med fire-fem ansatte har magtet at stå som totalentreprenør på sammenlagt 85.000 kvm. fordelt på en række byggerier.
Hans slags kommer der flere af, hvis det står til Kai Rørbæk.

- Vi vil gerne udbygge samarbejdet, så vi er repræsenteret landsdækkende. Vi vil arbejde med alle, men skal naturligvis sørge for, at der er et 100% loyalitetsforhold mellem os og den enkelte mester eller entreprenør. Han skal kunne stole på, at vi arbejder loyalt på hans sag, siger Kai Rørbæk, der understreger, at det sagtens kan indebære samarbejde med to parter, der konkurrerer lokalt om de samme opgaver.

- De skal bare vide, at kommer de med en ide til et projekt, så er det deres helt egen, og den forbliver mellem os. Vores fornemmeste opgave er at opbygge den tillid, siger Kai Rørbæk, der i nær fremtid vil lave en række seminarer for potentielle samarbejdspartnere.

- mir

Brochurer

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Dansk Håndværk peger på, at mængden af forskellige økonomiske ordninger med deraf følgende bureaukrati vokser uhæmmet

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Dansk Byggeri efterlyser en snarlig politisk afklaring om en langsigtet investeringsplan for infrastruktur

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

PVC Informationsrådet retter i et brev til Folketinget en skarp kritik af Miljøstyrelsens rapport ’Vurdering af potentialet for substitution af PVC indenfor specifikke produktområder’

Oplev hvordan arkitekturen har formet København

Oplev hvordan arkitekturen har formet København

Fra den 30. maj lancerer Dansk Arkitektur Center (DAC) to spritnye guidede ture, der tager danskerne med ud under åben himmel for at opleve, hvordan arkitekturen har formet København