UgensErhverv.dk

Sådan finder du frem til den rigtige advokathjælp

ANNONCE: Det kan være en jungle selv at være ekspert på alle områder inden for lov og jura. Derfor kan der være mange gode grunde til at skulle bruge juridisk hjælp.

28-10-2021

Med fordel kan du derfor alliere dig med en advokat, som kan repræsentere dig eller din virksomhed. Denne guide kan være din hjælp til, hvordan du finder frem til den rigtige kandidat, og hvilke overvejelser du kunne tage med dig i din jagt.

Beskriv dit behov, og find en advokat

Når du har besluttet dig for, at du skal have hjælp af en advokat, er det naturligvis vigtigt, at du tager udgangspunkt i den udfordring, du står overfor. Der er nemlig mange forskellige kandidater at vælge imellem, som er eksperter inden for forskellige områder af lovgivningen. Det er vigtigt at vælge den rette til opgaven. Skal du bruge en advokat til familieret, erstatningsret eller forretningsret? Advokat til boligkøb? Eller skal du bruge en til udarbejdelse eller gennemlæsning af vigtige dokumenter?

Hvis du frygter, at den advokat du overvejer, ikke har nok forstand på dit emne, kan det være, du skal undersøge andre muligheder. For at finde den advokat, der passer bedst til dig og dit behov, kan det være en god idé at forhøre dig hos forskellige advokater og advokatfirmaer. Overvej, om det er en fordel at kontakte en lokal advokat, som har kendskab til lokalområdet. Det kan fx være, det er lettere at mødes med et lokalt firma undervejs i forløbet.

Sammenlign advokater

Du kan fx gå ind på den nye platform Advokatguiden.dk, hvor du kan sammenligne advokater på en nem og overskuelig måde. På den måde kan du altså vælge en, som specialiserer sig inden for det, du skal bruge hjælp til. Du kan fx læse anmeldelser af de forskellige kandidater og få et indblik i deres erfaring på området. Henvend dig til de forskellige inden for dit område med dit behov, og få tilbud fra dem.

Nogle advokater kan fx tilbyde et uforpligtende møde, hvor du eksempelvis kan stille dem nogle gode, relevante spørgsmål.

Den rette kemi

De forskellige kandidater er hver især er ekspert på sit område og også dygtige til deres arbejde. Men derudover er de naturligvis også mennesker, som man kan have forskellig kemi og samarbejde med. Det er en smagssag og naturligvis op til dig. Men det kan være en fordel at have valgt en advokat, som du spiller godt sammen med, og som du har tillid til at kunne varetage din sag.

Forskellige prislejer

Der er naturligvis forskel på, hvilke tilbud de forskellige advokater kan komme med på din sag. Nogle af faktorerne, som kan have indflydelse på, hvilken prisklasse du skal ud i, kan eksempelvis være omfanget af din sag og tidshorisonten. Derfor kan det være en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer.

På den måde kan du få professionel og kompetent rådgivning inden for din sag. Nu er det bare med at vælge den rette for dig og din sag. Held og lykke!

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.

 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlings-løsninger. Ideelt og kontrolleret klima

 • Magasinet Gulv

  Magasinet Gulv

  Læs september 2022 udgaven her

 • Magasinet Gulv

  Magasinet Gulv

  Læs november 2022 udgaven her

 • Rockwool

  Rockwool

  Alt i isolering

 • DAFA

  DAFA

  DAFA tætner, dæmper og beskytter

 • VinduesIndustrien

  VinduesIndustrien

  Quickguide – Vinduer – VinduesIndustriens oversigt over love og regler

 • ALPHA Containers

  ALPHA Containers

  Alt i container, køb, leje, brugt, isoleret etc

 • BG Byggros

  BG Byggros

  Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver

 • P.Olesen A/S

  P.Olesen A/S

  Nedbrydning og Miljøsanering

Brug for forskning i byggeriets grønne omstilling

Brug for forskning i byggeriets grønne omstilling

Forskning i grøn omstilling i bygge- og anlægsbranchen er afgørende for bedre og mere effektiv udnyttelse af ressourcerne

Finansiering af Lynetteholm hænger ikke sammen

Finansiering af Lynetteholm hænger ikke sammen

Torsten Gejl fra Alternativet peger i forbindelse med et spørgsmål til transportminister Thomas Danisen på, at det seneste budget for anlæggelsen af Lynetteholm er på 3,4 milliarder, og det er en stor overskridelse af det oprindelige budget

83 procent af hospitalsbygningerne har brug for renoveringer

83 procent af hospitalsbygningerne har brug for renoveringer

Der bliver i løbet af de kommende ti år brug for at investere minimum 27 milliarder i at genoprette nedslidte hospitalsbygninger

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger