UgensErhverv.dk

Danmarks dygtigste tømrerlærling

Guld til lærling fra Greve

20-09-2004

Danmarks dygtigste tømrerlærling blev fundet på byggefagmessen HI Byggeri & Håndværk 2004 i Messecenter Herning. Efter en faglig dyst over fire dage besejrede den 19-årige Jacob Lundstrøm fra Greve sine fem finalemodstandere fra landets øvrige regioner.
Den svære opgave, som han vandt, gik ud på at opføre en geometrisk figur med form som et 4-sidet, ret prisme med et diagonalt indlagt plant snit. Da tømmeret var rejst fremkom der en bygning, der f. eks. kan beklædes og fremstå som et legehus eller et klokketårn.
Jacob Lundstrøm er udlært til april næste år hos HEH Tømrer- og Snedkerfirma A/S i Greve, mens den teoretiske del af uddannelsen er foregået på Roskilde Tekniske Skole.
Ud over hæder og pokal fulgte der med sejren også deltagelse i VM for lærlinge – World Skills, som næste år finder sted i Helsingfors. Jacob Lundstrøm ser frem til at deltage, men skønner ikke selv han har nogen realistisk chance for at hjemføre VM-titlen i lyset af, at bl. a. japanere og koreanere ligger i træningslejr flere måneder forud for VM-stævnet.
krus-

Brochurer

Lærlingeaftale: Regeringen fodrer hunden med dens egen hale

Lærlingeaftale: Regeringen fodrer hunden med dens egen hale

5,4 milliarder kroner til at forbedre praktikpladssituationen, og nu er det slut med, at virksomhederne årligt skal betale 1-1½ milliarder kroner for meget til AUB-ordningen

SMVdanmark: Antallet af konkurser vil stige

SMVdanmark: Antallet af konkurser vil stige

Selv om byggeriet er mindre hårdt ramt af Corona-krisen end så mange andre oplever de et fald i omsætningen på 27 procent blandt de virksomheder, som er påvirket negativt og antallet af konkurser vil stige, forudser SMVdanmark

En konkurs er ingen dødsdom

En konkurs er ingen dødsdom

Corona-krisen vil få antallet af konkurser i byggebranchen til at stige. Men det er ingen dødsdom, siger Henrik Staun, der fortæller om at lukke og slukke sit livsværk gennem 23 år, nederlagsfølelsen, og om at rejse sig igen

Voldsomste arbejdsløshedsvækst i danmarkshistorien

Voldsomste arbejdsløshedsvækst i danmarkshistorien

Ledigheden for april er af Danmarks Statistik opgjort til 152.800 fuldtidsledige, svarende til 5,4 procent. Det er en stigning på 35.500 siden marts.