UgensErhverv.dk

Rejselegater skal profilere dansk design

Kulturministeriet uddeler rejselegater for 900.000 kr. til nyuddannede eller yngre danske designere, arkitekter og kunsthåndværkere

28-11-2008

Atten 18 unge danske designere, kunsthåndværkere og arkitekter modtog forleden hver et rejselegat på 50.000 kr., som de kan bruge på at rejse ud i verden og styrke deres kompetencer og forretningspotentiale – og ikke mindst profilere dansk design internationalt.


- Rejselegaterne er en vigtig del af designpuljen og Kulturministeriets satsning for at styrke dansk design internationalt.

Med legatet på 50.000 kr. får ikke alene de unge designere, kunsthåndværkere og arkitekter mulighed for at dygtiggøre sig professionelt og personligt, men Danmark får også en unik mulighed for at vise omverdenen, hvilke styrker og potentialer der ligger i dansk design, kunsthåndværk og arkitektur, siger kulturminister Carina Christensen.

”fortsættes…”Rejselegaterne indgår i Dansk Design Center, Dansk Arkitektur Center og Danish Crafts’ fælles strategi for international markedsføring og professionalisering af dansk design, kunsthåndværk og arkitektur og kunsthåndværk som del af den designpulje på i alt 40 mio. kr.
Kulturministeriet har afsat til at styrke dansk design i perioden 2005-2008. I alt er der afsat 3,5 mio. kr. til rejselegater over de fire år.


Ved de tre første legatuddelinger er der uddelt i alt 45 rejselegater, og for modtagerne har rejserne været en stor succes – både personligt og fagligt. Efter endt rejse skal alle legatmodtagere dele den viden og de erfaringer og netværk, de har samlet på rejsen, med andre.


Alle legatmodtagere er udvalgt af en tværfaglig jury bestående af: Peter Bysted, rektor på Danmarks Designskole; Elsebeth Gerner Nielsen, rektor på Designskolen Kolding; Jens Lau Petersen, rektor på Glas- og Keramikskolen Bornholm; Sven Felding, rektor på Kunstakademiets Arkitektskole; Staffan Henriksson, rektor på Arkitektskolen Aarhus; Christian Scherfig, adm. direktør i Dansk Design Center; Kent Martinussen, adm. direktør i Dansk Arkitektur Center; Birgitte Jahn, direktør i Danish Crafts.

Legatmodtagerne

Design: Mie Nielsen & Caroline Hansen (Femmes Regionales); Sách Quang Nguyen & René Gejl (Sách & René); Line Langballe; Christina Hanquist; Joy Fonseca; Christian Flindt.

Kunsthåndværk: Laura Barüel; Stine Jespersen; Lene Toni Kjeld; Hans Christian Madsen; Christina Lykke Kjærulff & Zuzette Weywadt; Elizabeth Justesen & Rafaela de Campos Espholm-Kjær.

Arkitektur: Niels Jakubiac Andersen (tegnestuen Krydsrum); Mads Møller og Anders Lendager (tegnestuen MAPT); Karsten Gori & Uffe Leth (tegnestuen SEA); Carsten Laursen & Morten Fassov (tegnestuen Phoam Architecture); Ali Tabatabai; Mads Birgens Kristensen.

tøtte

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Fra 1. juli bliver kravene til DGNB skruet gevaldigt i vejret

Fra 1. juli bliver kravene til DGNB skruet gevaldigt i vejret

Fremover skal der meget mere til for at opnå en DGNB-certificering – også mere end de nye CO2-krav i bygningsreglementet. Antallet af kriterier, som en bygning måles på i DGNB, reduceres fra 36 til 14

Konkurser i byggeriet (Uge 4/2025 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 4/2025 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Drop uværdig kamp for mere udenlandsk arbejdskraft

Drop uværdig kamp for mere udenlandsk arbejdskraft

Arbejdsgiverne svigter totalt løfter om lærepladser. 3F foreslår højere bøder til arbejdsgivere, der ikke opretter lærepladser. Pengene skal udbetales til arbejdsgivere, der opretter flere lærepladser, end de som minimum skal

332 ungdomsboliger på vej i Ørestad

332 ungdomsboliger på vej i Ørestad

Nrep og JCN Bolig går sammen om et Nordic Living-udviklingsprojekt i August Schade-kvarteret. Projektet består af 332 ungdomsboliger, som skal opføres langs Amagerfælledvej tæt på centrum i København