UgensErhverv.dk
DM for lærlinge på TIMI 2004

DM for lærlinge på TIMI 2004

Danmarks dygtigste møbel- og maskinsnedkerlærlinge kåres på den forestående træindustrimesse i Fredericia

20-09-2004

16 unge lærlinge viser deres kunnen, når Fredericia Messecenter fra 28. september til 2. oktober byder velkommen til træindustrimessen TIMI 2004.

I et særligt indrettet konkurrenceområde midt i udstillingen vil otte møbelsnedkerlærlinge dyste om titlen som Danmarksmester, og det samme gør otte maskinsnedkerlærlinge ved siden af.
Konkurrencen arrangeres af Snedkerfagets Fællesudvalg og Træindustriens Uddannelsesudvalg.


Ud over den prestigefyldte titel venter der begge DM-vindere rejselegater på 10.000 kroner. Desuden rummer konkurrencen en ekstra gulerod for møbelsnedkerlærlingene: Den kommende Danmarksmester hér skal nemlig repræsentere Danmark ved VM i håndværk, som finder sted i Finland i maj næste år.
De to gange otte DM-kandidater er enten udpeget eller har vundet udtagelsesdyster på deres lokale tekniske skole.

Preben Jensen Tang, sekretariatsleder i Snedkerfagets Fællesudvalg, mener, TIMI-messerne er et godt forum for konkurrencerne:
- Der kommer mange tusinde fagfolk i messedagene, og de synes, det er sjovt og interessant at se de unge mennesker i aktion og opleve det niveau, de befinder sig på fagligt. Og omvendt er messen et godt udstillingsvindue, både for de unge mennesker og for de to uddannelser som sådan, forklarer Preben Jensen Tang, som er formand for den styregruppe, der tilrettelægger mesterskaberne.

Om DM-konkurrencerne, som afholdes for tredje gang, kan Preben Jensen Tang afsløre, at deltagerne skal arbejde med mahogni. Møbelsnedkerlærlingene skal fremstille et serviceskab efter bundet oplæg, mens maskinsnedkerlærlingene får til opgave at skabe et tv/dvd-bord. Alle får i øvrigt deres værk med hjem kvit og frit.

- Til slut vil to skuemestre bedømme resultaterne. De vil kigge på, om målene passer, samt på overfladebehandling, udførelse og helhedsindtryk, siger Preben Jensen Tang.
Han glæder sig altid til kåringerne, hvor DM-vindernes arbejdsgivere og familier naturligvis er svært tilfredse.
- Deres mestre er ofte så stolte, at de næsten ikke kan nå jorden, siger Preben Jensen Tang med et smil. Han understreger, at alle øvrige deltagere kommer på en flot andenplads i DM-konkurrencen.BILLEDTEKST:
Styregruppen bag lærlingekonkurrencerne mødtes i Fredericia Messecenter forleden. Bagerst fra venstre er det Heino Kristensen, Træindustriens Uddannelsesudvalg, Preben Jensen Tang, Snedkerfagets Fællesudvalg og Uffe Friis, Vejle Tekniske Skole. Siddende er det fra venstre Steen Ole Hansen, Gert Martinussen og Asbjørn Sørensen fra henholdsvis Svendborg, Skive og Vejle tekniske skoler. Endelig er det Susanne Sørensen, projektleder i Fredericia Messecenter.


YDERLIGERE OPLYSNINGER:
Projektleder Susanne Sørensen, Fredericia Messecenter, Telefon: 75 92 25 66, mail: dmh@dmh.dk, web: www.dmh.dk

Brochurer

 • Swedoor

  Swedoor

  Advance-Line - Indvendige- og udvendige døre i spændende designs

 • Ikast Design Doors

  Ikast Design Doors

  Individuel design og høj kvalitet til indvendige døre – dansk producerede

 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning

 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima

 • Lyngsøe

  Lyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.

 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.

 • Biokube

  Biokube

  Biologisk rensning af spildevand

 • Phønix Tag

  Phønix Tag

  Med mere end 100 års erfaring ved vi det meste om tagpap

 • Thy Trapper

  Thy Trapper

  100 % dansk produceret trapper

 • CE Nielsen Aps

  CE Nielsen Aps

  Nedbrydning-Miljøsanering-Diamantskæring/boring

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Det er så længe siden, at de færreste i byggeriet kan huske det, at Danmark har haft en boligminister og byggeriet dermed ’sin egen minister’

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Ifølge Dansk Erhvervs cheføkonom Tore Stramer viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, at byggebeskæftigelsen steg med beskedne 700 personer i tredje kvartal 2019.

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

Rådgivende ingeniørvirksomheder oplever en opbremsning i væksten. Dog forventes fortsat en positiv samlet udvikling i Østdanmark, mens Vestdanmark balancerer mellem vækst og tilbagegang

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

I løbet af det sidste århundrede har San Franciscos havnekvarter Mission Bay hovedsageligt været defineret af tung industri. Nu skal et nyt byggeprojekt aktivere det urbane liv i området