UgensErhverv.dk
TIMI: Gå teknologien på klingen

TIMI: Gå teknologien på klingen

Der er stadig stort potentiale for rationalisering i den danske træindustri

17-09-2004

Det er en stærkere og mere alsidig »maskinpark« end nogensinde før, LINDLARSEN A/S kan præsentere ved efterårets fagmesse for træbearbejdning, TIMI 2004 i Fredericia.

På LINDLARSENS 2300 kvadratmeter store stand, udstilles der op mod 100 maskiner og til en bredere målgruppe end tidligere set. Det skyldes ikke mindst, at avancerede CNC-bearbejdningsanlæg nu kan fås til en pris, som er attraktiv for selv de mindste virksomheder. Investeringen kan betyde et veritabelt tigerspring for et lille firma, der fremstiller inventar, døre, vinduer eller andet.

- Det går meget stærkt i øjeblikket. Teknologien bliver billigere, samtidig med at den teknologiske udvikling accelererer, konstaterer Frands Ellersgaard, direktør i LINDLARSEN A/S.
- Derfor er eksempelvis løsningen med at gå på auktion og købe nogle fire-fem år gamle maskiner efter et firma, der er lukket, ganske enkelt ikke god nok for mange virksomheder. Det hjælper ikke altid at have noget udstyr der blot ”klarer opgaven”, man skal også være mest effektiv og producere for laveste omkostning, mener direktøren.

Helt overordnet mener LINDLARSEN-direktøren, at der er et stort potentiale for rationalisering i den danske træindustri. I en tid, hvor der tales meget om udflagning, var det måske bedre at kigge indad i stedet for udad.
- Der er stadig virkelig meget at hente ved automation og øget produktivitet. Hvis vi til stadighed bestræber os på at være teknologisk førende, er der absolut fortsat basis for at opretholde produktion i mange dele af træindustrien i Danmark – forudsat selvfølgelig, at produkterne er i orden og efterspørges, siger Frands Ellersgaard.

Han oplever faktisk, at udlængslen blandt danske virksomheder i branchen er lidt i aftagende. De har set, at udflytning ikke nødvendigvis er en trylleformel – men at det kræver store ressourcer i form af tid, penge og kræfter.

LINDLARSEN-direktøren understreger, at man håber at se mange medarbejdere fra branchen på udstillingen TIMI 2004.. Der vil være meget inspiration at hente. ””Det er en unik chance for os for at komme i kontakt med f.eks. operatører, tekniske afdelinger osv... Dels for at få feedback, dels fordi de ofte har et ganske stort ord at skulle have sagt, når der skal disponeres, eller hvis ledelsen vakler mellem maskine A eller B. Der bliver rig lejlighed til en fagsnak og til at prøve nogle af nyhederne i praksis, lover Frands Ellersgaard.

Brochurer

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Det er så længe siden, at de færreste i byggeriet kan huske det, at Danmark har haft en boligminister og byggeriet dermed ’sin egen minister’

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Ifølge Dansk Erhvervs cheføkonom Tore Stramer viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, at byggebeskæftigelsen steg med beskedne 700 personer i tredje kvartal 2019.

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

Rådgivende ingeniørvirksomheder oplever en opbremsning i væksten. Dog forventes fortsat en positiv samlet udvikling i Østdanmark, mens Vestdanmark balancerer mellem vækst og tilbagegang

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

I løbet af det sidste århundrede har San Franciscos havnekvarter Mission Bay hovedsageligt været defineret af tung industri. Nu skal et nyt byggeprojekt aktivere det urbane liv i området