DI fremlægger i dag på DI´s Uddannelsesdag en samlet plan for udviklingen af erhvervsskolerne
10-11-2008
- Det erhvervsrettede skolesystem er på mange måder velfungerende, men der er et påtrængende behov for at fremtidssikre erhvervsskolerne. Dygtige faglærte er nemlig en afgørende forudsætning for at virksomhederne kan skabe vækst i de kommende år. At eleverne selv melder så klart ud om, hvordan de opfatter deres egen skole, understreger behovet for, at vi må gøre noget nu, siger direktør Lars B. Goldschmidt, DI.
DI i dag på DI´s Uddannelsesdag 2008 en omfattende, samlet plan for udviklingen af erhvervsskolerne. Målet er, at vi skal have verdens bedste erhvervsskoler.
”fortsættes…”En undersøgelse viser, at alt for mange elever med utilstrækkelige forudsætninger oplever unødvendige nederlag på de danske erhvervsskoler. Det sker bl.a. som følge af manglende information om de krav, uddannelserne stiller. Omkring 13.000 elever mener selv, at de har for ringe forudsætninger.
Samtidig fravælger mange unge uddannelserne, fordi de mangler udfordringer. 10.000 elever overvejer at droppe ud fordi det faglige niveau er for lavt. Og generelt slås skolerne med et dårligt image blandt mange af eleverne selv.
DI foreslår i planen for fremtidens erhvervsskole en række ændringer i regelgrundlag, i viften af uddannelsestilbud og i tilrettelæggelsen af undervisningen.
Blandt de væsentligste handlinger er:
- Mulighed for at fastsætte optagelseskrav til erhvervsuddannelserne
- Bedre folkeskole, vejledning og flere alternative uddannelsesmuligheder
- Mere undervisning af høj kvalitet
- Tilbud om højniveaufag til alle elever
- Undervisere fra virksomhederne
- Etablering af sammenhængende erhvervsrettede tilbud fra grund- til videregående niveau for både unge og voksne
- Mindre central styring og mere selvbestemmelse for direktion og bestyrelse
Planen skal være med til at sikre, at fremtidens erhvervsskole er omdrejningspunktet for erhvervsrettet uddannelse, hvor unge får og skaber deres identitet og hvor de er stolte af at gå.
- Men erhvervsskolerne bærer i dag præg af alt for meget central styring. Hvis skolernes ledere og bestyrelser havde mere magt og selvbestemmelse, kunne det løse en del af problemerne – for eksempel med, at alt for mange ressourcer bruges til administration i stedet for i undervisningslokalerne sammen med eleverne, siger Lars Goldschmidt.
tøtte
Arbejdsbelysning til professionelle håndværkere
Tysk kvalitets tagtegl
Læs september 2023 udgaven her
Individuelle trætrapper siden 1972. Smukt og funktionelt dansk design.
Læs det nyeste om vinduer. Udgives i samarbejde med VinduesIndustrien
Læs november 2023 udgaven her
Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
Markedsledende i afvandingsteknik
Energieffektive luftbehandlings-løsninger. Ideelt og kontrolleret klima
Regeringen har reelt overladt det til kommunerne selv at bestemme implementere en højdegrænse på solcelleanlæg, der dog ”bør sikre en vis afstand til naboerne”
Folketingets Beskæftigelsesudvalg inviterer til offentlig høring om migranters arbejdsforhold i byggebranchen
Formanden for Danske Byggefag og 3F’s Byggegruppe advarer mod konsekvenserne af konservativt forslag om retskendelse ved boligkontrol
SPONSORERET INDHOLD: Kjellerup er klar til de kolde måneder og til at levere facader i det smalle look, som kunderne efterspørger