UgensErhverv.dk

Kraftigt faldende besøgstal på HI-messen

Messen vil nu i dialog med branchen om fremtidens byggemesse

13-09-2004

I Herning vil HI-messen 2004 ikke blive husket tilbage på med glæde. På trods af enkelte succesfulde aktiviteter, som rundvisning på SAS Arena, Superliga stadionet overfor hal M, og særudstillingen ’Grænseløs Arkitektur – Stjernearkitekter tegner Danmark’, så glimrede publikum nemlig med deres fravær. Besøgstallet faldt med hele 30 procent i forhold til året før, hvilket svarede til blot 20.800 besøgende fordelt på messens fire åbningsdage.

- Vi var på forhånd klar over, at årets besøgstal ville falde i forhold til tidligere byggemesser. Det er således første gang, der har været holdt HI Byggeri & Håndværk uden lørdagen som messedag. Det er sket efter ønske fra udstillerne. Dermed sagde vi på forhånd farvel til 7.500 besøgende. Alligevel mistede vi herudover små 9.000 gæster i forhold til messen i 2002. Den primære årsag er, at der er for få udstillere med byggematerialer repræsenteret på messen, ligesom store dele af VVS-branchen heller ikke har deltaget denne gang, forklarer direktør Georg Sørensen, Messecenter Herning.

På vej mod fremtidens byggemesse
I Herning vil man i gang med at finde en opskrift på en messe, der fremover kan trække flere besøgende og en bedre opbakning blandt udstillerne.

- Et større renoveringsarbejde er derfor allerede igangsat. Vi har et godt fundament at bygge videre på, men for at få et sundt hus skal vi have udbedret nogle revner og skader forskellige steder på bygningen - for at blive i branchens sprog. Vi er allerede i dialog med flere forskellige samarbejdspartnere, og efter en grundig evaluering af messen med udstillerne og de involverede brancheorganisationer, tager vi for alvor fat på arbejdet med at skabe fremtidens byggemesse med udgangspunkt i markedets og udstillernes ønsker og behov, siger direktør Georg Sørensen.

- mir

Brochurer

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

For 3F’s byggegruppe er det ikke uvelkomment, at den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, er socialdemokrat.

Pas på hullerne, når I arbejder i højden

Pas på hullerne, når I arbejder i højden

I efterårets første uge overlevede en 35 årig håndværker et fald på over tre meter. Et overset hul kan give alvorlige kvæstelser eller i værste tilfælde føre til dødsfald, advarer Arbejdstilsynet

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Projektet 'Tømmergraven' tager sin beliggenhed på DSB'’s gamle færgeleje seriøst; arkitekturen er nordisk og maritim

Det behøver ikke være ’træ versus beton’

Det behøver ikke være ’træ versus beton’

Materialekampen mellem træ og beton raser i disse dage. Men måske skulle vi ikke være så sort/hvide i vores materialesyn, lyder det fra to direktører i branchen