UgensErhverv.dk

Tag stilling – sådan får du en grønnere virksomhed

ANNONCE: Der har i de sidste mange år efterhånden været et stigende fokus på miljøet og klimaet. Klimaforandringerne er for alvor over os, hvilket blandt andet kan mærkes både på det danske vejr og klima, men også ude i resten af landet.

16-10-2020

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Indlandsisen smelter, mens det sner i Sahara, og det danske vejr bliver mere og mere ekstremt med enten enorme varmebølger eller store regnmængder, som vores kloaksystemer slet ikke er bygget til.

Derfor gælder det om at gøre noget, og det gælder om at gøre det nu. Der er heldigvis meget, som vi danskere selv kan gøre for at skåne miljøet og klimaet, men det er ikke nok. Erhvervslivet skal også melde sig ind i kampen, da det er de absolut største syndere i forhold til udledning af CO2. Derfor kan du her i denne artikel læse om, hvordan du kan få en grønnere virksomhed, samtidig med at du viser fanen og går forrest i kampen mod klimaforandringerne.

Hvad skal der til?

Hvilke konkrete tiltag der lige netop skal til i din virksomhed afhænger i høj grad af, hvilken virksomhed der er tale om, og hvor meget CO2 den udleder. Dog findes der en række forskellige overordnede tiltag, som du kan finde inspiration i, som gør sig gældende for rigtig mange danske virksomheder. Dem kan du finde nedenfor:

•    Skift over til klimavenlig strøm
•    Udskift firmabilerne med elbiler der hvor det kan lade sig gøre
•    Lokale sælgere kan skifte bilen ud med en almindelig cykel eller en elcykel
•    Få monteret solceller på virksomhedens tag
•    Få efterisoleret bygningen
•    Vælg elektrisk værktøj i stedet for benzindrevet
•    Sorter affaldet

Kan det betale sig?

Det kan altid betale sig at træffe et klimavenligt valg. Spørgsmålet er som regel bare, hvornår det kan mærkes på pengepungen. Derudover kan der også være en række andre fordele ved at drive en klimavenlig virksomhed, som ikke kan måles i kroner og øre.

I takt med at forbrugerne bliver mere og mere bevidste over klimaforandringerne, og de skal omstilles sig på flere forskellige måder i det private hjem, så vil de også stille større og større krav til de virksomheder, de er i kontakt med. Det betyder, at de grønne og klimavenlige valg på sigt kan komme til at blive et væsentligt konkurrenceparameter mellem virksomheder i samme branche.

Skal hr. og fru Danmark for eksempel bruge en håndværker, så kan det på sigt være, at de i sidste ende vælger den håndværker fra, som endnu ikke har formået at klimatilpasse sig. I stedet kan det være, at din virksomhed får opgaven, fordi dine medarbejdere kører i klimavenlige biler og anvender batteridrevet værktøj i stedet for benzindrevet værktøj.

 

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

EU forbud mod lovkrav om dokumentation for byggematerialers indhold

EU forbud mod lovkrav om dokumentation for byggematerialers indhold

Det er ikke tilladt at stille et nationalt særkrav i byggelovgivningen om udarbejdelse af miljøvaredeklarationer

Kommuner kæmper for store sommerhuse og mere udlejning

Kommuner kæmper for store sommerhuse og mere udlejning

Partnerskab for Vestkystturisme, der har kommunerne Varde, Jammerbugt, Fanø og Holstebro har bedt om foretræde i Folketingets Erhvervsudvalg.

Sjællands Odde vraget til Kattegatforbindelse

Sjællands Odde vraget til Kattegatforbindelse

Arbejdet med at analysere mulige løsningsmodeller for en Kattegatforbindelse fra Sjællands Odde med landfæste i Jylland (kyst-kyst) er nu afsluttet.

Private aktører skal inddrages i Landsbyggefondens ESCO-projekter

Private aktører skal inddrages i Landsbyggefondens ESCO-projekter

Garantiordning skal sikre udbredelsen af privatbaserede ESCO-projekter i den almene boligsektor