UgensErhverv.dk

Byggeri i lejeboliger

ANNONCE: Mange danskere bor i dag til leje og er rigtig glade for det.

22-09-2020

Det er skønt at være i stand til at flytte videre med kort varsel, og der er generelt en masse frihed forbundet ved at bo i lejebolig. Men hvis du er glad for at bygge nyt og arbejde på forskellige gør-det-selv-projekter, så er der lige nogle ting, du skal være opmærksom på.

Det er nemlig ikke altid muligt at bygge lige det, man har lyst til, da boligen jo skal kunne sælges videre igen ved en eventuel flytning. Men du har som lejer stadig mulighed for at sætte præg på din bolig, og det kan du læse mere om i denne guide.

Almene lejeboliger

Reglerne for istandsættelse af almene lejeboliger og private lejeboliger er forskellige, og det er man nødt til at være opmærksomme på. I almene lejemål har du mulighed for både at lave forbedringsarbejde og forandringsarbejde. Forbedringsarbejde dækker over de ting, der bliver vurderet til at forøge boligens værdi. Hvis du en dag flytter, kan den slags forbedringer give dig ret til en godtgørelse for en del af byggeriet. Forandringsarbejde gør ikke noget ved boligens værdi, og du er derfor ikke berettiget til godtgørelse og kan i nogle tilfælde blive nødt til at reetablere det ved en flytning.

Private lejeboliger

Reglerne for private lejeboliger er en lille smule mere strikse, men du har ret til at lave tekniske installationer, energibesparende foranstaltninger samt ændringer ved wc, bad og køkken. Hvis du vil have gang i andre projekter, kan du dog sagtens prøve at lave en aftale med din udlejer. Du skal altså ikke afskrive muligheden for at lave større forandringer, såsom rumdeling osv. Udlejeren har dog mulighed for at sige nej, hvis ændringerne vurderes at forandre boligens identitet eller er meget energiforbrugende og luksusprægede. Det skader dog aldrig at prøve.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Venstre fremsætter forslag om national råstofplan

Venstre fremsætter forslag om national råstofplan

Der er et meget stort behov for råstoffer, og i øjeblikket udsendes de nye råstof planer for regionerne i høring. Men det er ingen hemmelighed, at det giver visse problemer, fordi ingen ønsker at få en ny grusgrav som nabo.

Huscompagniet klar til børsnotering

Huscompagniet klar til børsnotering

Huscompagniet er nu klar til at tage skridtet mod en børsnotering

Uge 43: Konkurser i byggeriet

Uge 43: Konkurser i byggeriet

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen den seneste uge

Tivoli Hjørnet vinder Den Danske Lyspris 2019

Tivoli Hjørnet vinder Den Danske Lyspris 2019

Det store og mangefacetterede lysprojekt, der er exceptionelt og på et højt fagligt niveau, er kåret som vinder af Den Danske Lyspris 2019