UgensErhverv.dk

Sådan sikrer du dine medarbejdere i tilfælde af en arbejdsskade

ANNONCE: Rigtig mange danskere bliver hvert år udsat for en arbejdsskade, som kan medføre store konsekvenser både fysisk og økonomisk for den enkelte medarbejder.

17-09-2020

Derfor kan du her i denne artikel blive klogere på, hvordan du sikrer dine medarbejdere i tilfælde af en arbejdsskade, og hvorfor det er så vigtigt at tage hånd om situationen som arbejdsgiver.

Danskerne værdsætter deres arbejdsliv

For langt de fleste danskere er det vigtigt at have et arbejde. Det er det både rent økonomisk, så man således har råd til at leve et liv med børn, hus, bil og rejser, men det er i høj grad for mange også vigtigt at have et arbejde for at være social med andre mennesker. Derudover ser mange også arbejdet som en vigtig forudsætning for selvudvikling, og det kan både gælde personligt såvel som fagligt.

Derfor er det et hårdt slag for de fleste at blive ramt af en arbejdsskade. De fleste bruger 37 timer om ugen på arbejdet plus eventuelt overarbejde, og det betyder også, at der er en stor risiko for at få en skade, når man er på arbejde, fordi det er her, vi tilbringer mange af vores vågne timer.

Samtidig er der nogle erhverv, der er mere udsatte for arbejdsskader blandt de ansatte end andre. For eksempel er der som regel flere arbejdsskader på byggepladser, end der er på et kontor. Uanset hvor skaden rammer henne, og hvilken skade der er tale om, så er det utroligt vigtigt som arbejdsgiver at sikre sig, at der bliver taget godt hånd om medarbejderne, efter de har været udsat for en arbejdsskade.

Derfor er det også lovpligtigt at have en arbejdsskadeforsikring, så medarbejderne har mulighed for at få en økonomisk arbejdsskadeerstatning i form af varigt mén og tabt arbejdsfortjeneste. Hvis man er kommet slemt fysisk til skade på sit arbejde, så kan der opstå mange bekymringer omkring, hvad fremtiden vil bringe både økonomisk og arbejdsmæssigt.

Vil man kunne komme tilbage til sit job? Vil man blive opsagt som følge af for mange sygedage? Vil man kunne tjene de samme penge, som man kunne før arbejdsskaden? Skal man omskoles? Spørgsmålene er mange, og her vil det i mange tilfælde hjælpe ikke også at skulle forholde sig til den økonomiske situation.

Gode råd til en sikker arbejdsplads

Det absolut vigtigste er først og fremmest at gøre, hvad man kan for at undgå skader på arbejdspladsen. Derfor kan du nedenfor finde en række gode råd til en sikker arbejdsplads:

  • Sørg for at medarbejderne altid overholder sikkerhedskravene
  • Undgå at overbelaste medarbejderne med uvante, hårde fysiske arbejdsopgaver
  • Sørg for at stille de rette hjælpemidler til rådighed ved tungt arbejde

 

 

 

Brochurer

Byggeriet holdt dampen oppe under coronakrisen

Byggeriet holdt dampen oppe under coronakrisen

De politiske hjælpepakker har hjulpet byggeriet til at holde skansen i sommeren 2020

Uge 39: Konkurser i byggeriet

Uge 39: Konkurser i byggeriet

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen den seneste uge

Reducerer sin CO2-udledning med mere end 70 %

Reducerer sin CO2-udledning med mere end 70 %

Biogasdreven produktion og store investeringer i innovativ smelteteknologi på Rockwools to danske fabrikker vil fra nytår skære 70% af CO2-udledningen

Blik og Rør byder ind med ideer til klimaindsats

Blik og Rør byder ind med ideer til klimaindsats

’Blik og Rør’ har udarbejdet et politisk oplæg med den lange overskrift, ’Genopbygningen af Danmark - den grønne vej mod vækst - forslag til indsatser, som kan genopbygge både bygningsmassen, klimaet og økonomien’.