UgensErhverv.dk

- Klynkeri og uanstændig opførsel

Fagforbund kritiserer Dansk Byggeri i sag om objektiv ansvar.

07-09-2004

Fagforbund kritiserer Dansk Byggeri i sag om objektiv ansvar.


Fagforeningen SiD er for alvor ude med riven i den aktuelle debat om arbejdsgiverens objektive strafansvar ved brud på arbejdsmiljøet. SiD mener, at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksens oplæg til lempelse af arbejdsmiljøloven er kommet i stand grundet lobbyarbejde fra Dansk Byggeri.

Debatten er blandt andet startet på baggrund af to sager fra Esbjerg og Aalborg, hvor arbejdsgiverne føler sig uretfærdigt idømt bøder.

SiD´s miljøkonsulent Steen Mejlby mener, at Dansk Byggeri kæmper for, at deres medlemmer kan løbe fra deres ansvar.

- Det er ren klynkeri og uanstændig opførsel fra en branche, der er så belastet af problemer. De to så medieomtalte virksomheder er slet ikke dømt på objektivt ansvar. Det er gamle sager, fra før arbejdsmiljøloven blev ændret. De er dømt alene, fordi det er bevist, at de har overtrådt arbejdsmiljølovens regler, siger Steen Mejlby.

Han ser ingen grund til, at arbejdsgiverne i byggebranchen skulle føle sig så urimeligt forfulgt. De skulle hellere bruge kræfterne på selvransagelse, mener han.

Ifølge SiD viser nye tal fra Arbejdstilsynet, at over halvdelen af de AT-besøgte virksomheder i byggebranchen ikke overholder retningslinierne i arbejdsmiljøloven.
-ls.


Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder