UgensErhverv.dk

Sådan finder du de rette medarbejdere

ANNONCE: Det kan være utrolig svært at rekruttere nye medarbejdere.

23-06-2020

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Mange ledere har ikke kompetencerne til at finde de rette medarbejdere, og det kan være svært at gennemskue, om en potentiel kandidat virkelig er interesseret i jobbet, og om vedkommende så rent faktisk også passer ind i virksomhedens kultur.

Har du brug for en række tips og gode råd til, hvordan du lettere kan finde de rette medarbejdere til din virksomhed, så kan du med fordel læse med her i denne artikel. Her ser vi nemlig nærmere på et værktøj, der kan hjælpe dig godt på vej med rekrutteringen.

Få et nuanceret billede af kandidaten med en KompetenceProfil

En såkaldt KompetenceProfil er et rigtigt godt værktøj i rekrutteringsprocessen, da det kan give dig et nuanceret billede af, hvordan vedkommende arbejder, og hvilke personlighedstræk kandidaten har. På den baggrund har du bedre forudsætninger for at vurdere, om vedkommende vil passe ind i din virksomhed, i det pågældende team og i virksomhedskulturen. Det er nemlig alt sammen kriterier for en succesfuld ansættelse.

KompetenceProfilen giver dig et fyldestgørende grafisk overblik over de personlighedstræk, som den pågældende kandidat har. Det kan for eksempel være:

  • Selvtillid
  • Risikovillighed
  • Psykisk styrke
  • Opbakning
  • Fleksibilitet
  • Sociale træk
  • Abstrakt tankegang
  • Helhedsorientering

Har du allerede fundet en række spændende kandidater til en stilling i din virksomhed, og er du i tvivl om, hvilken profil der vil passe bedst ind i forhold til den konkrete stilling, men også i det team, vedkommende skal indgå i, så kan det være en rigtig god ide at benytte dig af lige netop dette værktøj.

KompetenceProfilen kan også bruges til udvikling

Det er dog langt fra kun i rekrutteringsprocessen, KompetenceProfilen kan være guld værd for din virksomhed. Den kan nemlig også bruges til løbende udvikling af både medarbejdere og ledere, så de kan få overblik over, hvilke personlighedstræk som de med fordel kan arbejde med for at udvikle sig.

Det kan for eksempel være, at KompetenceProfilen viser, at en medarbejder med fordel kan sætte ekstra fokus på at deltage i de sociale aktiviteter i virksomheden, eller det kan være, at det viser sig, at en medarbejder kan nyde godt af at arbejde med sin tankegang i forhold til den konkrete stilling, som han eller hun besidder.

Der vil naturligvis være nogle områder, som den pågældende medarbejder selv er klar over kan forbedres, men i mange tilfælde kan det også komme bag på medarbejderen eller lederen, at der er et særligt område, vedkommende bør have fokus på for at udvikle sig. På den måde kan KompetenceProfilen bidrage til kontinuerlig udvikling af hver enkelt medarbejder i din virksomhed. Samtidig kan du blive klogere på, hvad medarbejderen motiveres af.

 

 

 

 

Brochurer

Is i maven hos Femern-partierne

Is i maven hos Femern-partierne

Der er ingen som historik for, at et anlægsprojekt i Tyskland bliver standset af en domstol.

Utætte faldstammer er ikke noget reelt problem

Utætte faldstammer er ikke noget reelt problem

Folketingets Erhvervsudvalg har stillet en lang række spørgsmål til I erhvervsminister Simon Kollerup om behov og muligheder for renovering af faldstammer.

Sønderlemmende kritik af ny Huseftersynsordnig

Sønderlemmende kritik af ny Huseftersynsordnig

Både arkitekter og advokater advarer mod negative konsekvenser. Danske Arkitektvirksomheder mener direkte, at loven baseres på Ankenævnet fra Forsikring, der ikke har nogen kompetencer på området

Corona-testtelte nær byggeplads i Rødbyhavn

Corona-testtelte nær byggeplads i Rødbyhavn

Derudover har Femern A/S tilbudt entreprenørerne at bistå med yderligere testfaciliteter mv., såfremt der er behov herfor.