UgensErhverv.dk

Virksomhedslån - Dette skal du være opmærksom på

Alle selvstændige erhvervsdrivende kan få brug for at optage et erhvervslån for at skaffe nok kapital til at starte eller udvide forretningen.

20-02-2020

At optage et virksomhedslån kræver dog, at du er opmærksom på flere faktorer.


Har din virksomhed brug for startkapital eller kapital til at udvide forretningen, kan det være, at du overvejer at optage et erhvervslån. Her er det vigtigt, at du er opmærksom på flere faktorer forbundet med lånet, samt hvordan du finder frem til det lån, der passer optimalt til dig og din virksomhed.

Er du selvstændig, er der mulighed for at tage en snak med din egen bank eller indhente lånetilbud fra andre banker samt online långivere. Her vil banken eller de online långivere som regel tage et kig på din forretningsplan, virksomhedens økonomi og generelle omsætning. Ud fra disse informationer vil låneudbyderen vurdere, hvorvidt det er muligt at tilbyde dig og din virksomhed et lån.

Vær opmærksom på lånets omkostninger
Når du sammenligner forskellige virksomhedslån fra banker og online låneudbydere, skal du sørge for at få et overblik over, hvad sådan et lån koster. Her er det især vigtigt at tage et kig på rente og gebyrer.

Låner du et større beløb, er renten vigtig, mens lånets omkostninger i form af gebyrer især spiller en stor rolle ved de mindre lånebeløb.

 

Renten bestemmes ud fra flere forskellige faktorer såsom lånets løbetid, lånebeløbet, din virksomheds økonomi m.m. Det er vigtigt, at du tjekker alle disse faktorer, så du allerede fra starten af ved, hvad du går ind til.

Sammenlign erhvervslån hos flere låneudbydere
Helt generelt er det en god idé, at du ansøger om lån til erhverv hos flere forskellige långivere samtidigt. Hvis du ansøger om at låne penge til din virksomhed flere steder, er der større chancer for, at du får et fordelagtigt lånetilbud. I sidste ende betyder det, at sandsynligheden for, at du sparer penge, er større.

 

Du skal derfor aldrig vælge det første og det bedste erhvervslån, du finder, da der i dag findes mange udbydere på markedet. De forskellige långivere varierer meget i forhold til renter, vilkår og omkostninger, så det kan sagtens betale sig at kigge rundt på dine valgmuligheder.

Tænk dig om, inden du optager et virksomhedslån
Som selvstændig erhvervsdrivende er den største drøm, at ens virksomhed bliver succesfuld og kan køre rundt med et godt overskud og et hav af kunder. Dog skal du være opmærksom på, at det aldrig er risikofrit at optage et erhvervslån, da du skal være sikker på, at din virksomhed har kapital nok til at betale pengene tilbage igen.

Samtidigt er det vigtigt, at du vælger en pålidelig långiver, du kan stole på. Kan en långiver ikke rådgive dig eller guide dig igennem hele processen, er det en fordel at kigge efter en anden, der kan sparre med dig. Du skal ligeledes sørge for, at lånetilbuddet er fuldt forståeligt, så der ikke er nogle ting, der kan misforstås. På den måde sørger du for, at du ikke oplever nogle ubehagelige overraskelser, som du ikke havde forudset.

Brochurer

 • Ikast Design Doors

  Ikast Design Doors

  Individuel design og høj kvalitet til indvendige døre – dansk producerede

 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.

 • V. Meyer

  V. Meyer

  Creaton Melodie tagsten

 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne

 • Kingo

  Kingo

  Miljørigtig nedbrydning

 • Global Tools

  Global Tools

  online leverandør af værktøj i høj kvalitet til billige priser

 • Ejot Danmark

  Ejot Danmark

  Professionelle befæstigelse og fastgørelsesprodukter

 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag

 • Lyngsøe

  Lyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.

 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Undertage - til alle tage

Kommentar: Det fordømte forår!

Kommentar: Det fordømte forår!

Det er kun godt en måned siden, at alt så lyst ud for Danmarks fremtid med en ’teflonøkonomi’, der aldrig havde været stærkere, og med udsigten til velfærd og velstand.

Toyota RAV4: Ægte japansk klasse

Toyota RAV4: Ægte japansk klasse

Nyeste udgave af Toyota RAV4 er på flere punkter et meget positivt bekendtskab, hvor overskriften på denne anmeldelse sætter en tyk streg under det, der overraskede mest

Corona-krise skaber usikkerhed på boligmarkedet

Corona-krise skaber usikkerhed på boligmarkedet

Udsigt til færre bolighandler og renoveringer af huse og lejligheder, viser nye tal fra Dansk Byggeri

Elbiler får flere ladestandere

Elbiler får flere ladestandere

Hos Tekniq Arbejdsgiverne man glade for, at et bredt flertal i Folketinget nu vil bruge 50 mio. kr. på opstilling af flere ladestandere til elbiler. Men der er brug for flere og løbende investeringer, lyder det