ANNONCE: 40 milliarder kroner. Så mange penge bruger danskerne årligt på rejser og eksotiske udlandsdestinationer.
28-01-2020
To ud af tre danskere forventer at tage på minimum én ferie i løbet af året og i 2018 foretog danskerne intet mindre end 8,1 million ferierejser. Sådan skriver Epinion, der hvert år kortlægger danskernes ferie- og rejsevaner.
Flere drømmer om krydstogt, færre booker igennem rejsebureauer og online services som Momondo og hotels.com har kronede dage. Rejsebranchen har det seneste årti været gennem store forandringer, og selvom flere rejser udlands, mister chartergiganterne kunder i tusindevis. Paradoksalt nok i en tid, hvor kundesegmentet bruger flere penge på at rejse end nogensinde før. Danskerne vælger i stadig stigende grad at undersøge, booke og købe rejser selv med hjælp fra bl.a. Google, Momondo og Trivago. Dog vælger hoveddelen af den ældre generation, i alderen +55 år, stadig rejsebureauer, når de planlægger eller booker deres ferierejser, viser tal fra 2018.
Når det gælder længere rejser, som Epinion definerer med minimum fire overnatninger, er Spanien rejsemål nummer ét, og det har det været i næsten 20 år.
Danskerne vil væk fra det kolde nord, og de vil have sightseeing, strand, på badeferie og drømmer om krydstogt. Danskere over 50 år prioriterer komfort og gode transportmuligheder, mens de unge prioriterer billige flybilletter og sparer på gourmetmåltiderne. På tværs af alder foretrækker knap en fjerdel af os badeferier.
En måde at rejse på, der både kombinerer komfort, oplevelser og sightseeing er krydstogtrejser, hvorpå et ophold er spækket med både luksus og oplevelser i massevis. Flere og flere danskere har fået øjnene op for denne rejseform og er således ikke (længere) noget, der kun er forbeholdt velhavende borgere. Med underholdning dag - og nat - er det en rejseform der i ligeså høj grad henvender sig til børnefamilier som til det unge kærestepar og pensionisterne. Måske netop på grund af de mange muligheder når det kommer til budget, underholdning og variationer, er krydstogt i dag en rejseform der oplever stor vækst.
Danskerne bruger rekordmange penge på deres ferier. I gennemsnit brugte vi i 2018 over 17.500 kroner på sommerferien, hvilket er en eksplosiv stigning over bare 4 år - helt præcist på 57 % sammenlignet med 2014. Det er ingen hemmelighed, at vi bruger flere penge på ferier og andre forbrugsgoder, når økonomien har det godt. Vores rejselyst er desuden dét de fleste af os foretrækker at bruge vores penge på (27%) sammenlignet med goder som mad og vin (18%) eller tøj og sko (13%).
Rejsetrends anno 2020
Ikke overraskende er det stadig storbydestinationer som London, Barcelona og Berlin, der dominerer i søgeresultaterne rundt om i Danmark. Oversøiske rejsemål som USA og Thailand ligger også stadig højt på sommerferieønskelistens top 10 destinationer. Tal fra Dansk Erhverv viser, at danskerne vil på endnu flere rejser i 2020: 10 % forventer, at de vil skrue op for ferieaktiviteten i løbet af 2020 og i alt forventer 59 % af befolkningen, at rejse udlands i år.
Fugttekniske løsninger
Professionelle befæstigelse og fastgørelsesprodukter
Quickguide – Vinduer – VinduesIndustriens oversigt over love og regler med bety
Arbejdsmiljø
Tagdækkernes faldsikringssystem
Alt i små kraner og vakuumløftere
Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.
Læs juni udgaven her
Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger
Oprindelige bevilling var cirka 1,8 milliarder kroner. Det endelige resultat bliver ifølge Transportministeriet på cirka 5,0 milliarder kroner. Voldgiftssager med erstatningskrav på 1,6 milliarder kroner mod entreprenører er ikke afgjort
Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet (VCØB) opfordrer til, at det offentlige går forrest med krav om at bygge ud fra cirkularitet, totaløkonomi og CO2-besparelser.
Teknik- og miljøborgmesteren i Københavns Kommune skyder skylden for lange sagsbehandlingstider på en mangelfuld udrulning af BR 18 uden de nødvendige vejledninger til borgere og kommuner, men glæder sig over en reduceret sagspukkel