UgensErhverv.dk

Det er godt at netværke med potentielle ansatte

ANNONCE: Virksomheder har brug for mere arbejdskraft, samtidig med at nyuddannede – både lærlinge og akademikere – gerne vil finde en god og stabil fod inden for det danske arbejdsmarked.

23-01-2020

Følgende artikel indeholder annonceret indhold.

Begge parter gør med sikkerhed meget for at opnå deres respektive mål, og det må siges at være i hele det danske samfunds interesse, at vores virksomheder finder frem til relevant arbejdskraft. Derfor kan denne artikel med fordel læses af både virksomheder og de unge mennesker, der gerne vil finde et fodfæste inden for erhvervslivet.

Genopfind den dybe tallerken

Der er selvfølgelig intet nyt i det, at det hjælper begge parter at møde hinanden og netværke, således for at se, om de er et godt match for hinanden. Vores moderne tidsalder, og dens innovative måde at kommunikere på, gør det endda noget lettere for at gøre omverdenen opmærksom på, hvem vi er som virksomhed samt potentiel medarbejder. Dette gælder ikke mindst for de små og mellemstore virksomheder rundt omkring i Danmark, der med internettet har udvidede muligheder, når det kommer til at finde den helt rette medarbejder.

Og det er samtidigt lige præcist her, at det for nogle alligevel kan blive lidt vanskeligt at tiltrække den ønskede arbejdskraft. For de store virksomheder har stadigvæk flere ressourcer, de kan trække på. Dermed vil de ofte have lettere ved at gøre sig interessante over for den relevante arbejdskraft. Og desværre, så kan de nyuddannede måske siges at have en tendens til at søge arbejde hos lige netop de større virksomheder, umiddelbart efter endt uddannelse. Som nyuddannet har man måske ikke sat sig ordentligt ind i selve jobsøgningsprocessen, hvorved man ikke kender til en anden vej til arbejdsmarkedet, udover det der virker ligetil.

De ved måske ikke, hvor man kan finde frem til de virksomheder, der kunne være relevante for ens kompetencer. Dette skal de nyuddannede selvfølgelig guides til, evt. hos deres lokale jobcenter. Og derfor ser den enkelte nyuddannede jobsøger måske ikke fordelen i at søge job hos de små eller mellemstore virksomheder. Hvilket er ærgerligt, for ved at udvide og udbrede deres jobsøgninger, kunne det hænde, at de klikker ind på alflow.dk, navnet på hjemmesiden af virksomheden af samme navn. Her vil den jobsøgende kunne læse om en moderne dansk virksomhed, der sælger, rådgiver servicerer mm. i forhold til flowudstyr til primært danske kunder inden for farmaceutisk-, kemisk- samt fødevareindustrien. Altså, en meget interessant virksomhed, der  kan tilbyde gode muligheder for unge nyuddannede, der har de relevante, omend måske forskellige, uddannelser at bidrage med.

Find potentielle medarbejder ved konferencer

Der findes mange forskellige messer og konferencer i dagens Danmark. Nogle af dem har det som hovedmål at matche (kommende) nyuddannede mennesker med de rigtige virksomheder. Desværre sker det også her ofte, at det er de store virksomheder og organisationer, der som regel får booket de vigtige stande, der tiltrækker den fremtidige arbejdskraft. Derfor kan det være godt for de små og mellemstore virksomheder, især dem der ligger i de mindre danske byer, at de også prøver at netværke med potentielle medarbejdere på denne måde. Eventuelt kunne man organisere sig, og tilbyde de mest talentfulde ansøgere, til at komme og møde nogle af de små og mellemstore virksomheder under en mindre konference i en af landets større byer. Derfor kan man med fordel undersøge, f.eks. hvilke konferencelokaler Århus har at byde på, hvis nu denne by er tættest på ens virksomhed. Mød de studerende eller de nyuddannede face-to-face. Begge parter vil på denne måde lære utroligt meget om hinanden, og det kan jo hænde, at man finder et godt match, der kan bunde ud i et arbejdsforhold, der gavner både virksomheden, kandidaten, og samfundet i det hele taget.

Brochurer

Kommentar: Det fordømte forår!

Kommentar: Det fordømte forår!

Det er kun godt en måned siden, at alt så lyst ud for Danmarks fremtid med en ’teflonøkonomi’, der aldrig havde været stærkere, og med udsigten til velfærd og velstand.

Toyota RAV4: Ægte japansk klasse

Toyota RAV4: Ægte japansk klasse

Nyeste udgave af Toyota RAV4 er på flere punkter et meget positivt bekendtskab, hvor overskriften på denne anmeldelse sætter en tyk streg under det, der overraskede mest

Corona-krise skaber usikkerhed på boligmarkedet

Corona-krise skaber usikkerhed på boligmarkedet

Udsigt til færre bolighandler og renoveringer af huse og lejligheder, viser nye tal fra Dansk Byggeri

Elbiler får flere ladestandere

Elbiler får flere ladestandere

Hos Tekniq Arbejdsgiverne man glade for, at et bredt flertal i Folketinget nu vil bruge 50 mio. kr. på opstilling af flere ladestandere til elbiler. Men der er brug for flere og løbende investeringer, lyder det