UgensErhverv.dk

Indretningstrends på kontoret i 2019

ANNONCE: Ligesom indretning af private hjem influeres af trends, gør indretning af kontorer det også.

20-11-2019

I 2019 har kontorindretning især båret præg af deleøkonomi, fleksibilitet og aktivitetsbaseret arbejde. Det betyder, at indretningen af kontorer sker på helt nye måder, således det bedre er tilpasset nutidens måde at arbejde på. Du kan her læse mere om netop disse trends, hvor du bliver klogere på diverse trends inden for kontorindretning. Om du efterfølgende vælger selv at implementere disse trends i dit eget kontor, er helt og aldeles op til dig.

Ryk og flyt – aktivitetsbaseret indretning

I dag er det en stor fordel at indrette efter, at medarbejderne kan skifte kontorrum efter arbejdsopgave og situation. På denne måde tilskyndes den dynamiske og mobile måde at arbejde på. Indret derfor kontorer efter at give de ansatte mange faciliteter og valgmuligheder. Uformelle arbejdszoner med plads til spontane brainstorms og uformelle teammøder, lydisolerede enklaver samt åbne og dynamiske kontorrum er gode indretningsmuligheder. Her tilbyder du altså medarbejderne individuelle måder at arbejde på, hvilket for mange er en stor fordel.

Det at kunne skifte arbejdsposition i løbet af arbejdsdagen giver et godt afbræk. Her kan medarbejderne sparre med nye mennesker, få fornyet energi og sætte gang i kreativiteten. Er de ansatte kørt fast i arbejdet, kan det især være en fordel at skifte arbejdsposition.

Skaber mere effektive rammer for arbejdet

Ved netop at indrette kontorer med fokus på en bred vifte af muligheder, stationer og kreative arbejdsrum, skabes de mest effektive rammer for arbejdet. Kontormiljøet oser af dynamik, hvor de ansatte kan udvikle, rykke og flytte. Medarbejderne vælger frit de rum, de føler sig mest effektive i til den enkelte opgave. Derfor motiveres de ansatte også til at præstere dagen lang, performe og være aktive. De er ikke bundet fast af fast arbejdsstationer og skrivebordspladser, men kan i stedet bedre udføre faglig smalltalk, diskutere og idéudvikle.

Udfyld kvadratmeterne i rummet

Aktivitetsbaseret indretning skabes bedst ved at udfylde kvadratmeterne i rummene. Nytænk rumbehov og design inspirerende samarbejdsområder, sociale øer, stillerum og arbejdszoner. Kreative møbler, æstetisk maling på væggene med dertilhørende inspirerende vægdekoration giver kontormiljøet personlighed. Farver som en støvet grøn, mørk og afkølet lilla, babyblå, flaskegrøn, støvet gul eller rusten orange er alle farver, der fungerer superflot som vægmaling. Dette er med til at skabe en profil for virksomheden, som altså ikke kun inspirerer medarbejderne. Et godt indtryk til kunder og samarbejdspartnere gives også, hvilket i den grad også er et vigtigt aspekt i kontorindretning.

 

 

Brochurer

Finanslov sender vejene ud i kulden

Finanslov sender vejene ud i kulden

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, peger på, at nye vejinvesteringer ikke er nævnt med et eneste ord i det røde finanslovsforlig

Længst varende opsving i USA’s historie

Længst varende opsving i USA’s historie

Dansk Byggeris cheføkonom peger på, at med mindre end et år til næste præsidentvalg vil hjulene blive holdt i gang

Hvad dælen gør vi nu..?

Hvad dælen gør vi nu..?

En flok passionerede tømrere og snedkere er i gang med at føre en 230 år gammel hovedgård op til ny storhed - og det giver udfordringer, for de vil ikke sjuske med detaljerne

Københavns nye bykvarter hedder Postbyen

Københavns nye bykvarter hedder Postbyen

Det kommende bykvarter mellem Hovedbanegården og Kalvebod Brygge i København, der i dag kaldes Postgrunden, skal fremover hedde Postbyen og lægger sig dermed op ad den historiske tradition for navngivning i hovedstaden