UgensErhverv.dk

Indretningstrends på kontoret i 2019

ANNONCE: Ligesom indretning af private hjem influeres af trends, gør indretning af kontorer det også.

20-11-2019

I 2019 har kontorindretning især båret præg af deleøkonomi, fleksibilitet og aktivitetsbaseret arbejde. Det betyder, at indretningen af kontorer sker på helt nye måder, således det bedre er tilpasset nutidens måde at arbejde på. Du kan her læse mere om netop disse trends, hvor du bliver klogere på diverse trends inden for kontorindretning. Om du efterfølgende vælger selv at implementere disse trends i dit eget kontor, er helt og aldeles op til dig.

Ryk og flyt – aktivitetsbaseret indretning

I dag er det en stor fordel at indrette efter, at medarbejderne kan skifte kontorrum efter arbejdsopgave og situation. På denne måde tilskyndes den dynamiske og mobile måde at arbejde på. Indret derfor kontorer efter at give de ansatte mange faciliteter og valgmuligheder. Uformelle arbejdszoner med plads til spontane brainstorms og uformelle teammøder, lydisolerede enklaver samt åbne og dynamiske kontorrum er gode indretningsmuligheder. Her tilbyder du altså medarbejderne individuelle måder at arbejde på, hvilket for mange er en stor fordel.

Det at kunne skifte arbejdsposition i løbet af arbejdsdagen giver et godt afbræk. Her kan medarbejderne sparre med nye mennesker, få fornyet energi og sætte gang i kreativiteten. Er de ansatte kørt fast i arbejdet, kan det især være en fordel at skifte arbejdsposition.

Skaber mere effektive rammer for arbejdet

Ved netop at indrette kontorer med fokus på en bred vifte af muligheder, stationer og kreative arbejdsrum, skabes de mest effektive rammer for arbejdet. Kontormiljøet oser af dynamik, hvor de ansatte kan udvikle, rykke og flytte. Medarbejderne vælger frit de rum, de føler sig mest effektive i til den enkelte opgave. Derfor motiveres de ansatte også til at præstere dagen lang, performe og være aktive. De er ikke bundet fast af fast arbejdsstationer og skrivebordspladser, men kan i stedet bedre udføre faglig smalltalk, diskutere og idéudvikle.

Udfyld kvadratmeterne i rummet

Aktivitetsbaseret indretning skabes bedst ved at udfylde kvadratmeterne i rummene. Nytænk rumbehov og design inspirerende samarbejdsområder, sociale øer, stillerum og arbejdszoner. Kreative møbler, æstetisk maling på væggene med dertilhørende inspirerende vægdekoration giver kontormiljøet personlighed. Farver som en støvet grøn, mørk og afkølet lilla, babyblå, flaskegrøn, støvet gul eller rusten orange er alle farver, der fungerer superflot som vægmaling. Dette er med til at skabe en profil for virksomheden, som altså ikke kun inspirerer medarbejderne. Et godt indtryk til kunder og samarbejdspartnere gives også, hvilket i den grad også er et vigtigt aspekt i kontorindretning.

 

 

Brochurer

Uge 28: Konkurser i byggeriet

Uge 28: Konkurser i byggeriet

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen den seneste uge

Rambøll bliver den gamle Storstrømsbros endeligt

Rambøll bliver den gamle Storstrømsbros endeligt

Vejdirektoratet har valgt Rambøll som hovedrådgiver på nedrivning af den eksisterende Storstrømsbro. Projektet, der har en samlet værdi på 330 millioner kroner, er det største nedrivningsprojekt af et bygværk nogensinde i Danmark

Der skal være styr på CO2-udledning ved Femern-byggeri

Der skal være styr på CO2-udledning ved Femern-byggeri

Hvis kravene i kontrakterne ikke bliver overholdt, har Femern A/S en række sanktionsmuligheder til rådighed med henblik på at bringe orden i forholdene

Banedanmark magter ikke deres opgaver

Banedanmark magter ikke deres opgaver

Venstre ønsker først og fremmest ’tog til tiden’, før politikerne kaster sig over nye store jernbaneprojekter