UgensErhverv.dk

Erhvervsleasing vinder frem i Danmark

ANNONCE: Med tidens fokus på grøn omstilling og bæredygtighed skulle man egentlig tro, at forbruget af nye biler var faldet.

08-11-2019

Det forholder sig imidlertid lige omvendt. En undersøgelse publiceret på Danmarks Statistik viser, at forbruget på biler pr. måned i 2019 er steget med 71% i forhold til 2013. En del af stigningen skyldes naturligvis det private forbrug i de danske husstande. Her er beløbet dedikeret til biler steget med 38% fra 2013 til 2019, men det er egentlig ikke en særligt bemærkelsesværdig udvikling. Nej, det der for alvor har trukket det samlede tal i vejret, er leasing af biler.

Markante stigninger

Både privat- og erhvervsleasing opgøres ejermæssigt som erhvervsforbrug. Derfor er det fortrinsvis erhvervslivets fortjeneste, at det samlede beløb brugt på biler er steget så meget. Faktisk blev der brugt 109% flere penge i erhvervssektoren på biler i 2019 end i 2013. Stigningens størrelse skyldes udelukkende leasing, idet erhvervets andre køb er uændrede over perioden. Der er da også mange grunde til, at leasing er smart for virksomheder. Friheden er nemlig rigtig stor, da man næsten altid har mulighed for enten at købe, videresælge eller simpelthen ombytte bilen.

Vil du også gerne lease i dit firma?

Hvis du er i en branche med meget transport, kan leasing af bil være en rigtig god mulighed for at holde jeres omkostninger nede. Ved erhvervsleasing slipper man nemlig for at betale moms, og leasingydelsen er desuden fradragsberettiget. Det gælder dog kun, hvis bilen udelukkende bruges til erhvervskørsel. Der er også både mulighed for at lease gulpladebiler til teknikere og hvidpladebiler til for eksempel chefer og sælgere. Vil du også gerne kunne benytte bilen til privat kørsel, kan du med fordel overveje splitleasing, hvor udgifterne fordeles mellem privatperson og firma, alt efter hvor meget hver part bruger bilen. Med en leasingaftale har den gode firmabil aldrig været tættere på.

Brochurer

 • Per Aarsleff A/S

  Per Aarsleff A/S

  Kloakrenovering og Strømpeforing

 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger

 • P.Olesen

  P.Olesen

  Nedbrydning og miljøsanering

 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning

 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger

 • Lind & Risør

  Lind & Risør

  Fra Typehus til Drømme Villa

 • Phønix Tag

  Phønix Tag

  Med mere end 100 års erfaring ved vi det meste om tagpap

 • Thy Trapper

  Thy Trapper

  100 % dansk produceret trapper

 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne

 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag

Sjælland vil ind i kampen om infrastrukturmilliarder

Sjælland vil ind i kampen om infrastrukturmilliarder

Kampen om at komme med på spisesedlen, når der skal indledes forhandlinger om de kommende års infrastrukturinvesteringer, er gået ind i den afgørende fase.

Konkurser i byggeriet - uge 8

Konkurser i byggeriet - uge 8

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen den seneste uge

Bureaukrati bremser bæredygtigt byggeri

Bureaukrati bremser bæredygtigt byggeri

Vi vil gerne genbruge så meget som muligt, men forsikringer og certificeringer gør det svært at gå så langt, som vi gerne vil, lyder det fra byudvikler Rune Kilden og bygherre Olav de Linde

Bæredygtigt korkgulv skaber lunt miljø hos Børnegården

Bæredygtigt korkgulv skaber lunt miljø hos Børnegården

I stedet for et traditionelt gulv af linoleum, har Børnegården i Herning valgt gulve af kork. Det giver nemlig et lunt gulv at lege på, dæmper støjen, har en høj slidstyrke og så er det bæredygtigt