UgensErhverv.dk
Optimera vil tredoble omsætningenUtraditionel adgang til ledelse og medarbejder-inf

Optimera vil tredoble omsætningen

XL-BYG Horneman-forretningerne skifter navn til Optimera fra årskiftet. Og strategien er klar

25-09-2008

Med klare mål for økonomi, vækst og medarbejderudvikling træder Optimera ind på det danske marked og går målrettet efter at erobre markedsandele.
- Opskriften er dels en mere stram, professionel profil end konkurrenterne i branchen, dels en anderledes tilgang til det at drive virksomhed, siger adm. direktør Arnold D. Johansen.
Han har inviteret medarbejderne til at være med til at definere indholdet i virksomheden, og første skridt i den proces er en udviklingsdag på lørdag den 27. september i Ringsted.

Tømmehandelvirksomheden gør sin entre på det danske marked, når XL-BYG Horneman-forretningerne skifter navn til Optimera. Men navneskiftet betyder mere end nyt navn og logo, for Optimera går nemlig målrettet efter markedsandele, og at tredoble sin omsætning inden 2013.

"fortsættes..."


- Vil vi nå vores mål, om at erobre markedsandele og fordoble vores indtjening i løbet af de næste tre år, kræver det, at vi har en klar strategi for, hvordan vi vil skille os ud fra de øvrige aktører på markedet. Vores profil er markant anderledes end konkurrenterne på markedet, og det samme er den måde, vi har valgt at drive virksomhed på, siger adm. direktør Arnold D. Johansen.
Han forklarer, at branchen er præget af en traditionel tilgang til ledelse, som Optimera ønsker at gøre op med, ved at skabe en kultur blandt medarbejderne, hvor det er naturligt at eksperimentere og udvikle idéer, og skabe en struktur i virksomheden, som gør det muligt at eksekvere idéerne.


- Nogle vil måske spørge, giver det mening at lade medarbejderne definere indholdet i vores forretning. Jeg vil vende det om: Giver det mening at lade være? Medarbejderne har nøglen til udvikling og gode idéer, som vi i ledelsen kan forvandle til en konkurrencestyrke i forhold til vores konkurrenter. Det vil være direkte dumt og arrogant af os ikke aktivt at bruge den idérigdom og kreativitet, som findes i vores organisation.
Hvis vi skal nå vores mål for vækst og økonomi, skal vi turde tænke eksperimenterende. Jeg håber, at udviklingsdagen kan være starten på at udvikle en innovationskultur i vores virksomhed, siger Arnold D. Johansen.


Optimera Gruppen blev etableret i 2001 og drives med hovedkontor i Oslo og selvstændige landeselskaber i Danmark, Norge, Sverige og Estland. Optimera Danmark omfatter 18 forretninger og et distributionscenter. Sammen med hovedkontoret tæller Optimera Danmark i alt 520 ansatte, og virksomheden er dermed den tredjestørste aktør på det danske byggemarked.


Optimera Gruppen forventer at omsætte for ca. EUR 1,4 mia. i 2008. Gruppen ejes af den franske koncern Saint-Gobain, som blev etableret i 1665 og er en af Europas største industrikoncerner inden for produktion og distribution af byggematerialer, glas og andre specialprodukter. Koncernen har over 200.000 medarbejdere i 50 lande og omsatte i 2007 for EUR 43,3 mia.

-tøtte

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Ingen grøn omstilling uden teknik

Ingen grøn omstilling uden teknik

Kemp & Lauritzen har ambitionen om at være det driftssikre støttepunkt i den grønne omstilling og en aktiv del af den danske byggebranche, når det gælder om at være teknisk operatør

Næsten 1.000 bilister snuppet i fartkontroller syd for Vejlefjordbroen

Næsten 1.000 bilister snuppet i fartkontroller syd for Vejlefjordbroen

995 bilister i høj fart på Østjyske Motorvej E45 kan se frem til at modtage en bøde efter tre kontroller syd for Vejlefjordbroen. Vanvidsbilist taget om natten med 229 km/t

Asbestplader smidt i naturen

Asbestplader smidt i naturen

Midt- og Vestsjællands Politi har ganske god beskrivelse af det køretøj, der blev anvendt ved henkastning af asbestplader

Administrative byrder hæmmer vækst og effektivitet

Administrative byrder hæmmer vækst og effektivitet

Ikke mindre end 77 procent af TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemsvirksomheder svarer i undersøgelse, at de administrative byrder er stigende. Det hæmmer både vækst, effektivitet og konkurrenceevne