UgensErhverv.dk

Lån til virksomheder | Gode råd til iværksætteren

Sponsoreret indhold: Mangler du penge til din nyopstartede virksomhed? Få skarpe råd til, hvordan du finansierer din iværksætterdrøm lige her

17-10-2019

Sådan får du råd til din iværksætterdrøm

Det er gratis at drømme. Sådan er det for det meste i hvert fald. Men når der er tale om iværksætterdrømme, kan det meget hurtigt gå hen og blive en yderst bekostelig affære. At realisere drømmen om en ny virksomhed – stor såvel som lille – kræver unægtelig en betydelig startkapital, der skal kunne finansiere udgifter såsom kapitalindskud, lokaler, udstyr, eventuelt medarbejdere eller lignende forhold.

Man kan altså drømme nok så meget, men lige meget hjælper det, hvis ikke man har styr på finanserne og lægger en nøje tilrettelagt handlingsplan for investeringseventyret. Heldigvis er gode råd ikke altid dyre – i hvert fald ikke i denne artikel. Vi stiller skarpt på, hvordan du med virksomhedslån som iværksætter kan få finansieret din virksomhedsdrøm, eller hvordan du som allerede etableret virksomhedsejer kan få penge til at udvide forretningen.

Læs med nedenfor, hvor du ganske kvit og frit får en række gode råd, der kan bringe dig nærmere iværksætterdrømmen.

God fornøjelse!

Undersøg markedet for lån til virksomheder – og find det perfekte match

Når man taler om at komme til penge hurtigst muligt, vil de fleste nok tænke på et erhvervslån af den ene eller anden slags. Og det mest nærliggende vil for nogle måske endda være de hurtige lån. Men når der er tale om lån til virksomheder, har vi at gøre med helt andre og større summer penge, som ikke nødvendigvis kan klares med et ”quick fix”.

Derfor er det afgørende, at du gør dig grundig research forinden investeringen på lånemarkedet efter den mest attraktive udbyder, der kan matche og varetage dine lånebehov bedst. Her er det vigtigt, at du overvejer en række forhold såsom:

 • Renten (helst den laveste på markedet)
 • Låneomkostninger
 • Løbeperioden
 • Dit eget (privat)økonomiske råderum og eventuelle opsparing/investeringer.

For bare at nævne nogle af forholdene. Lån til virksomheder er en kompleks størrelse, og man skal holde tungen lige i munden samt dyrke den kritiske sands i forhandlingsprocessen med banken, hvilket leder os videre til det næste gode råd.

Forbered dig grundigt før bankmødet – og hav de bedste kort på hånden

Når iværksættere skal optage lån til virksomheder, er det for det første langt fra selvskrevet, at de rent faktisk kan få udbetalt lånet. Og for det andet skal de igennem en forhandlingsproces, der ofte kan være svær og lang at komme igennem – i hvert fald hvis ikke man på forhånd har forberedt sig grundigt.

Netop derfor er det altafgørende, at du forud for dit bankmøde har gjort dit hjemmearbejde, hvilket blandt andet inkluderer, at du har 100 % styr på:

 • Dit lånebehov
 • Din forretningsplan
 • Dit private forbrug (hjemmebudgettet)
 • Årsopgørelse og lønsedler (seneste tre måneder)
 • Pensions- og livsforsikring
 • Opstartsbudgettet, driftsbudgettet og eventuelt likviditetsbudgettet
 • Eventuel (rest)gæld.

Det gælder om at have orden i økonomien og have de bedste kort og argumenter på hånden, når du skal overbevise bankmanden om, at du er kreditværdig til at optage det ønskede erhvervslån. Derudover er det vigtigt at gøre det hele så gennemsigtighed og overskueligt som muligt, så intet virker fordækt eller skjult.

Foruden selve banklånet – eller dit online lån for den sags skyld – vil du også med fordel kunne søge om kapitalfremskaffelse af andre veje, herunder såkaldt ”risikovillig kapital” hos diverse fonde, investorer og private initiativer. Her handler det også om at have argumenterne for din virksomheds idé, værdi og potentiale i orden, hvilket igen peger tilbage på den altafgørende forberedelse.

Vi håber, du nu er blevet lidt klogere på, hvordan du kan få finansieret din iværksætterdrøm.

Held og lykke med det!

Brochurer

Is i maven hos Femern-partierne

Is i maven hos Femern-partierne

Der er ingen som historik for, at et anlægsprojekt i Tyskland bliver standset af en domstol.

Utætte faldstammer er ikke noget reelt problem

Utætte faldstammer er ikke noget reelt problem

Folketingets Erhvervsudvalg har stillet en lang række spørgsmål til I erhvervsminister Simon Kollerup om behov og muligheder for renovering af faldstammer.

Sønderlemmende kritik af ny Huseftersynsordnig

Sønderlemmende kritik af ny Huseftersynsordnig

Både arkitekter og advokater advarer mod negative konsekvenser. Danske Arkitektvirksomheder mener direkte, at loven baseres på Ankenævnet fra Forsikring, der ikke har nogen kompetencer på området

Corona-testtelte nær byggeplads i Rødbyhavn

Corona-testtelte nær byggeplads i Rødbyhavn

Derudover har Femern A/S tilbudt entreprenørerne at bistå med yderligere testfaciliteter mv., såfremt der er behov herfor.