UgensErhverv.dk

Derfor kan vi alle lære noget af nutidens advokater

Advokater er konservative. Advokater er dyre.

19-02-2019

Sådan er der i hvert fald mange af os, der anskuer advokater. Det er der ikke grund til. Nutidens advokater bringer alle disse fordomme til skamme. Læs med her og bliv klogere på den store udvikling, advokaterne har gennemgået – og hvorfor vi alle kan lære noget af nutidens advokater.

 

Nutidens advokater er med på moden

Advokatfirmaer har været smarte - men det har de også været nødt til. Advokater i København, Aalborg og Århus er nemlig hårdt pressede. Det skyldes blandt andet, at danskerne i så høj grad sammenligner priser på nettet – også advokatpriser. Det kan være svært at yde det samme til så lave priser. Så hvordan løser man det? Svaret er enkelt: Man tænker innovativt.

 

De innovative advokater

Det har været nødvendigt for advokaterne at ryste posen gevaldigt. Løsningen har været at skabe nye arbejdsformer. I nutidens samfund tales der meget om at effektivisere arbejdsgange. Særligt det offentlige har været meget oppe i medierne, hvor de beskyldes for at være for ineffektive.

Flere udtaler, at de fleste arbejdspladser kun er produktive i 60% af arbejdstiden. Det går ud over kunderne. Vi skal skære alt det overflødige fra, så vi er så effektive som muligt. Derfor bugner markedet af forskellige programmer, tidsregistreringssystemer, ERP-solutions og så videre og så videre.

Alle skal gøre de interne arbejdsopgaver så begrænsede som muligt. Advokaterne er gået skridtet videre: De har skabt en helt ny branche – digitale arbejdskontorer.

 

Digitale advokatkontorer

Advokatfirmaer har vendt det hele på hovedet og for at sparre tid på transport, papirarbejde og kundedialog, har de skabt nye advokatkontorer, der primært foregår digitalt. Det er måske ikke så overraskende, at der er rigtig meget tid at spare, og som de fleste ved: ”Time is money”.

 

Vi kan alle lære af advokaterne

Virksomheder er under hårdt pres i det digitale kapløb. I takt med den hårde konkurrence, skal vi gøre brug af alle de digitale muligheder, der findes i dag.

Apps, udførlige henvendelsesformularer eller automatiske chat-funktioner online, kan virkelig spare os for meget tid i hverdagen. Resultatet heraf er simpelt. Kunder kan få samme ydelse for færre penge.

 

Ulempen er…

Hvad så med alle dem, der ikke er så stærke digitalt? Efter sigende er det ved at være en uddøende race, men ulemperne er stadig meget få. Skulle der opstå tvivl, tilbyder de digitale advokatkontorer sparring og rådgivning telefonisk, og det betyder, at alle kan være med. Det kan med andre ord være svært at spotte nogle ulemper ved udviklingen.

 

Hvad er næste skridt?

Det skal blive spændende at se, hvad det næste skridt bliver, når samtlige advokater går digitalt. Hvordan kan de så skille sig ud fra konkurrenterne? I virkeligheden gælder problematikken os alle sammen, og det er vel det, der hele tiden gør, at vi må tænke i nye baner for at overleve? Én ting er sikkert: For at overleve nutidens gennemsigtighed og hårde konkurrence, er vi nødt til at gå digitalt. For det digitale er i den grad kommet for at blive.

Brochurer

Beskæftigelsesministeren støtter 3F i sag mod italienske entreprenør

Beskæftigelsesministeren støtter 3F i sag mod italienske entreprenør

Troels Lund Poulsen vil have EU til at gribe ind i italiensk retssag, hvor Solesi afviser at betale 14 millioner kroner i bod

Dansk Byggeri: Hold næsen i reformsporet efter folketingsvalget

Dansk Byggeri: Hold næsen i reformsporet efter folketingsvalget

Otte år i træk er antallet af offentligt forsørgede faldet. En kombination af arbejdsmarkedsreformer og opsving giver det positive resultat

Verdens højeste træbygning står færdig

Verdens højeste træbygning står færdig

Mjøstårnet i Norge er bygget færdig og blev åbnet officielt i fredags. Det er nu verdens højeste træbygning. Den 18 etager høje bygning i Brumunddal måler nemlig hele 85,4 meter

Nyt og utraditionelt tiltag for at skaffe tagdækkere

Nyt og utraditionelt tiltag for at skaffe tagdækkere

Mandag d. 18. marts begyndte de første 26 elever på et helt nyt forløb, der på en utraditionel måde bringer ledige og virksomheder sammen