UgensErhverv.dk

Consensus Byg

Strategisk samarbejde mellem boligselskab, arkitekt, ingeniør og entreprenør.

25-08-2004

Strategisk samarbejde mellem boligselskab, arkitekt, ingeniør og entreprenør.

Boligselskabet Lejerbo, byggefirmaet NCC, arkitektfirmaet Torsten Riis Andersen og ingeniørvirksomheden COWI har indgået et strategisk samarbejde om fem byggerier. Tanken er at skærpe erfaringsopsamlingen og skabe læring i byggeprocessen.

Sammen har de fire partnere for nylig færdiggjort byggeriet af 34 ældreboliger i Holstebro, og den næste, fælles opgave, 60 boliger i Kolding, følger efter. De fire partnere leder nu efter nye boligprojekter, der skal udføres som nummer tre, fire og måske fem i samarbejdet.

Samarbejdet kaldes Consensus Byg og er inspireret af Erhvervs- og Boligstyrelsens tanker om fremtidens byggebranche. Styrelsen har godkendt de to første byggerier som et forsøg, der gør det muligt for partnerne at arbejde tæt sammen.

Det skal dokumentere, at samarbejdet opfylder målene. Og derfor er der indledt et tæt samarbejde med Byggeriets Evaluerings Center, hvis nyudviklede nøgletalssystem skal benyttes overalt i det daglige arbejde med byggerierne.

’Consensus’ har fået sin egen webside, hvor der løbende frit stilles erfaringer til rådighed for alle i byggebranchen. Samarbejdet mellem Lejerbo, arkitektfirmaet Torsten Riis Andersen, NCC og Cowi forhindrer ikke, at partnerne sammen eller hver for sig indgår nye, strategiske samarbejder med andre.

-tm

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder