UgensErhverv.dk

Fremgang i byggeaktiviteten

Markante stigninger i nybyggeriet.

24-08-2004

Hjulene snurrer hurtigere og hurtigere inden for byggeriet. Det viser de seneste indberetninger af påbegyndte byggerier fra kommunerne.
Dermed fortsætter den gode tendens fra årets første kvartal ind i andet kvartal og samtidig markerer det en betydeligt højere aktivitet i forhold til samme periode sidste år.

Sammenlagt er det påbegyndte byggeri steget med 18 procent i 2. kvartal 2004 mod 2. kvartal 2003. Stigningen fordeler sig med en øgning på 28 procent indenfor boligbyggeriet og beskedne 8 procent inden for erhvervsbyggeriet, mens nybyggeriet af bygninger til kultur, undervisning og øvrige formål steg med 29 procent.

Hvor glædelige tallene end er, skal de dog også tages med et gran salt ifølge specialkonsulent Finn Bo Frandsen fra Dansk Byggeri.

- Man skal være varsom med at tolke styrken i ændringerne alt for håndfast, fordi byggestatistikken er meget usikker som følge af store og uregelmæssige forsinkelser i indberetningerne af byggesager fra kommunerne til bygnings- og boligregisteret, siger Finn Bo Frandsen og uddeler et hip til kommunerne.

- Der er derfor god grund til at opfordre de mange sløve kommuner til at blive mere seriøse med indberetningerne til BBR, siger Finn Bo Frandsen.

- mir

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder