UgensErhverv.dk

Plaster på såret for NCC

Fald i overskud og omsætning, men markant ordrefremgang til bygge-koncernen.

19-08-2004

NCC delte en pose blandede bolscher ud til investorer og analytikere med offentliggørelsen af halvårsregnskabet. Blandt de syrlige drops var meldingen om fald i omsætning og overskud mens en bugnende ordrebog trods alt tegner lyst for de næste mange måneder.
NCC har haft ordreindgang på 2.454 mio. kr. i først halvår af 2004 mod 1.455 mio. kr. i samme periode sidste år. Den samlede ordrebeholdning er dermed oppe på 3.094 mio. kr., hvilket svarer til 9 måneders produktion.

- Det er vores opfattelse, at markedet har tillid til NCC og vore kompetente medarbejdere. Det er glædeligt at øge ordreindgangen så markant i en periode, hvor der ikke har været vækst i de dele af markedet, som NCC betjener, siger adm. direktør Søren Ulslev, NCC Danmark.

NCC’s omsætning blev på 1.943 mio. kr. mod 2.122 mio. kr. året før og NCC konstaterede, at markedet for erhvervsbyggeri er hårdt ramt, mens vækst og stigende markedsandele præger boligbyggeriet for NCC.
Driftsresultatet (EBIT) faldt til 37 mio. kr. mod 69 mio. kr. i forhold til sidste år. NCC gør dog opmærksom på, at man hylder et forsigtighedsprincip om ikke at regne overskuddet fra igangværende projekter med, før man er meget langt fremme med færdiggørelsen. Dette princip påvirkede overskuddet i 2003 med et ekstraordinært godt resultat. I 2004 er det derimod blevet ’hverdag’ igen.

Sammenlignet med konkurrenten Skanska, der nyligt offentliggjorde sit halvårs resultat, kan NCC glæde sig over, at deres overskud trods alt var større. Skanska måtte nøjes med 16 mio. kr. overskud ud af en omsætning på 1.292 mio. kr.

- mir

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder