UgensErhverv.dk

Rødt kort til fodboldklubber

Fagforbund varsler sympatikonflikt til støtte for Spillerforeningen.

18-08-2004

Spillerstrejken i Superligaen er blevet kaldt alt fra helt vanvittig til fuldt forståelig, og spillerne selv er blevet betegnet som enten forkælede primadonnaer, der kun udfører et par timers dagligt arbejde, eller blot nogle helt almindelige lønslaver, der i virkeligheden savner halt basale rettigheder.

Sikkert er det dog at spillerstrejken påkalder sig stor opmærksomhed, og adskillige fagforbund har været ude med sympatitilkendegivelser for spillerne i ugerne op til den aktuelle konflikt, der nu er realitet med strejken, der indledtes tirsdag klokken 17.00.

Som enhver anden konflikt rækker også denne længere end til blot de involverede parter, og nogle fagforbund har varslet sympatikonflikt i solidaritet med Spillerforeningen.
Det er Dansk Metalarbejderforbund, TIB og Blik- og Rørarbejderforbundet, der har meldt sig på banen.

- Dansk Metal støtter Spillerforeningen i deres kamp for at få fornyet overenskomsten, så de professionelle fodboldspillere bliver sidestillet med det øvrige arbejdsmarked, når det gælder forsikring, pension, ferieafvikling, regler for udleje med mere, begrunder souschef Carl Mahler solidariteten fra Dansk Metal, der nu er med at slås for 600 professionelle spilleres rettigheder.

Hos Metal tolkes konflikten mellem Divisionsforeningen og Spillerforeningen som en klassisk faglig konflikt, hvor FIFA og DBU har grebet ind i den eksisterende overenskomst og ensidigt dikteret ændringer af vilkårene for unge spillere under 23 år.

Konsekvensen af sympatikonflikten er, at det ligeledes fra i tirsdags, nu er forbudt for medlemmer af Dansk Byggeri, der beskæftiger medlemmer fra disse fagforbund, at udføre nogen form for arbejde for de fodboldklubber, der er berørt af spillerstrejken.
Den omhandler de velkendte store klubber med FCK og Brøndby i spidsen, men også mere upåagtede lokale klubber i Ølstykke, Randers og Sønderjysk Elitesport, der bl.a. er omfattet af konfliktvarslet.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister