UgensErhverv.dk

Bonus for konstant produktudvikling

Vinduesvirksomhed vil til stadighed forbedre vinduernes isoleringsmæssige egenskaber, forlænge levetiden og minimere vedligeholdelsen.

28-05-2008

Vinduesvirksomhed vil til stadighed forbedre vinduernes isoleringsmæssige egenskaber, forlænge levetiden og minimere vedligeholdelsen.



Af journalist Jørgen Hansen

Det betaler sig fortsat at tænke i gennemprøvet kvalitet og innovation.

Det er Velfac i Ringkøbing et godt eksempel på. Virksomheden har en ambition om at blive den foretrukne leverandør af facadevinduer på sine markeder, og et af midlerne til fortsat at styrke positionen på de europæiske markeder er netop kontinuerlig produktudvikling.

- Vi lægger særdeles stor vægt på produktudvikling, så vi hele tiden kan forsyne kunderne med produkter, som udnytter de nyeste teknologiske landvindinger til eksempelvis at forbedre vinduernes isoleringsmæssige egenskaber, forlænge levetiden og minimere vedligeholdelsen, fortæller adm. direktør Kurt Bering Sørensen, Velfac.

- Vi er desuden involveret i udviklingsprojekter, som har fokus på bedre udnyttelse af naturens resurcer, forbedring af indeklimaet og nye måder at udnytte bygningers facader, både energimæssigt og arkitektonisk.

<8>Fremgang

I et vanskeligt marked kan virksomheden glæde sig over fortsat fremgang. Velfac, der er en del af VKR Holding koncernen, havde således i 2002 en omsætningsfremgang på 9% til i alt 834 mio. kr. Overskuddet efter skat blev på 35 mio. kr.

- Under de givne omstændigheder er vi tilfredse med dette resultat. Vi har i det forløbne år kunnet mærke, at det er blevet sværere tider i byggeriet. Men selv om vi ikke har samme gunstige markedsvilkår som de foregående år, er det alligevel lykkedes at fortsætte omsætningsfremgangen og sikre en fortsat positiv udvikling af vores eksportaktiviteter, der udgør en væsentlig del af vores forretningsgrundlag.

<8>Fordel

Det er primært det nordeuropæiske marked, der satses på, og det er klart, at den voldsomme nedgang i det tyske byggeri også har kunnet mærkes hos den vestjyske virksomhed.

- Vi er da heller ikke gået helt ram forbi på det tyske marked. Det tyske vinduesmarked er de seneste fire år gået tilbage fra omkring 20 mia. kr. til 16-17 mia. kr. Men selv om det er et særdeles vanskeligt marked, har vi faktisk klaret os ganske pænt, hvilket nok hænger sammen med, at vi nu har været ti år på dette eksportmarked.

- Samtidig tror jeg, at det forhold, at byggeriet har været stagnerende og i direkte tilbagegang, har været en fordel for os. Fordi der ikke har været så meget run på, er mange stoppet op og har haft tid til at se på produkter, der er lidt anderledes. Jeg synes faktisk, der i Tyskland er blevet stadig større lydhørhed for vore innovative produkter, siger Kurt Bering Sørensen.

<8>Opkøbt af VKR

På det danske vinduesmarked, hvor den samlede omsætning er på omkring 3 mia. kr., adskiller Velfac sig fra de øvrige store vinduesvirksomheder ved at være den eneste, der udelukkende satser på træ/alu-vinduer – altså vinduer med aluminium udvendigt og træ indvendigt, hvor modstandsdygtigt aluminium beskytter mod vejrliget, og med nordisk fyrretræ bevares dyderne på interiørsiden.

- Oprindelig havde virksomheden, som dengang hed Ribo Vinduer og var startet af en lokal tømrermester, en standardiseret produktion af trævinduer med høj kvalitet. Da V. Kann Rasmussen, mest kendt for Velux ovenlysvinduet, i 1978 opkøbte Ribo Vinduer, blev navnet ændret til Velfac.

Navnet Velfac havde faktisk eksisteret gennem flere år, for varemærket Velfac blev af Velux registreret helt tilbage i 1962. I begyndelsen af 50’erne havde Velux introduceret facadevinduet, et rent trævindue med koblede rammer til to lag glas. Efter nogle år besluttede firmagruppen helt at koncentrere sig om den fortsatte udvikling og produktion af ovenlysvinduer baseret på en kombination af aluminium og træ. Der blev med held satset udelukkende på Velux-varemærket, og derfor kunne Ringkøbing-virksomheden kaldes Velfac.

<8>Ny æra

For V. Kann Rasmussen var målet med Velfac at udvikle og producere et facadevindue, der udnyttede de gode erfaringer med vinduer bestående af aluminium og træ. I begyndelsen af 80’erne forlod de første træ/alu-vinduer fabrikken, og i 1985 gik startskuddet til en helt ny æra i Ringkøbing, da det første Velfac 200 vindue blev sat i egentlig produktion.

- Vi har konstant videreudviklet og forbedret vinduet, og i dag kan vi dække ønskerne om vinduer til huse i alle stilarter og alle størrelser, siger Kurt Bering Sørensen.





Foto: Alle Velfac vinduessystemer er baseret på samme grundidé: Modstandsdygtig aluminium på den udvendige side og nordisk fyrretræ indmod rummet.

@billed:Billedtekst:

@billed:Alle Velfac vinduessystemer er baseret på samme grundidé: Modstandsdygtig aluminium på den udvendige side og nordisk fyrretræ ind mod rummet.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Ingen grøn omstilling uden teknik

Ingen grøn omstilling uden teknik

Kemp & Lauritzen har ambitionen om at være det driftssikre støttepunkt i den grønne omstilling og en aktiv del af den danske byggebranche, når det gælder om at være teknisk operatør

Næsten 1.000 bilister snuppet i fartkontroller syd for Vejlefjordbroen

Næsten 1.000 bilister snuppet i fartkontroller syd for Vejlefjordbroen

995 bilister i høj fart på Østjyske Motorvej E45 kan se frem til at modtage en bøde efter tre kontroller syd for Vejlefjordbroen. Vanvidsbilist taget om natten med 229 km/t

Asbestplader smidt i naturen

Asbestplader smidt i naturen

Midt- og Vestsjællands Politi har ganske god beskrivelse af det køretøj, der blev anvendt ved henkastning af asbestplader

Administrative byrder hæmmer vækst og effektivitet

Administrative byrder hæmmer vækst og effektivitet

Ikke mindre end 77 procent af TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemsvirksomheder svarer i undersøgelse, at de administrative byrder er stigende. Det hæmmer både vækst, effektivitet og konkurrenceevne