UgensErhverv.dk

Købstilbud på Danske Trælast

Et nystiftet selskab, DT Group, giver tilbud på 171 kr. pr. aktie.

28-05-2008

Efter at der har været ført forhandlinger gennem flere uger, har et nystiftet selskab - DT Group A/S - nu givet et købstilbud på Danske Trælast.

Købstilbuddet, der ifølge en redegørelse fra bestyrelsen for Danske Trælast til Fondsbørsen anbefales af bestyrelsen og er accepteret af knap 50 pct. af aktiekapitalen, lyder på 171 kr. pr. aktie og løber frem til 13. maj med ventet afregning den 21. maj.

De 171 kr. pr. aktie betales kontant - justeret for det udbytte, der måtte blive betalt inden afregning af DT Groups tilbud. Bestyrelsen har foreslået et udbytte på 5 kr. pr. aktie til udbetaling den 14. april.

Tilbudsprisen er 7 kr. højere end onsdagens slutkurs. Ifølge redegørelsen fra bestyrelsen giver dette tilbud aktionærerne en attraktiv pris for selskabets aktier - en pris, der ligger 39% højere end den sidst noterede kurs forud for Danske Trælasts meddelelse den 28. februar 2003 om, at selskabet var i diskussioner vedrørende en eventuel overtagelse af selskabet.

Det er desuden en pris, der ligger 37% højere end den gennemsnitlige noterede kurs for de seneste 30 dage forud formeddelelsen.

- Tilbuddet giver aktionærerne en attraktiv pris for selskabets aktier, når det tages i betragtning, at Danske Trælasts gode finansielle resultater i det seneste år ifølge bestyrelsens opfattelse ikke tidligere er blevet reflekteret i aktiekursen.

DT Group er et nyetableret selskab kontrolleret af investorer, der rådgives af venturefonden CVC Capital Partners, og er stiftet af fonden.

De tre største aktionærer i Trælast - Codan, ATP og LD - der tilsammen repræsenterer 46,9 pct. af aktierne og stemmerne eksklusive egne aktier, har afgivet bindende tilsagn om at sælge deres aktier, oplyses det redegørelsen.

Ledergruppen i Danske Trælast fortsætter uændret, oplyser DT Group.

jhan

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister