UgensErhverv.dk

Godt år for trælast

Trods en mindre omsætningstilbagegang fik Vejen Trælast større overskud end ventet.

28-05-2008

Trods en mindre omsætningstilbagegang fik Vejen Trælast større overskud end ventet.Vejen Trælasthandel, der i dagligdagen markedsfører sig under navnet Trælasten med fem regionale udsalgssteder i det midt/sydkyskeområde, realiserede i 2002 en omsætning på 234,4 mio. kr. mod 239,1 mio. kr. året før, men trods denne omsætningstilbagegang blev overskuddet større end ventet.

Resultatet før skat er på 5,9 mio. kr. mod 4,1 mio. kr. året før. I selskabets halvårsmeddelelse blev der udtrykt forventning om et overskud på omkring 5 mio. kr.

Årets resultat er påvirket af en positiv udvikling i bruttoavancen, der er steget fra 19,4% til 20,0% samt en reduktion i de samlede omkostninger på ca. 1,6 mio. kr. Den primære drift er således blevet forbedret med ca. 2 mio. kr.

Bestyrelsen betragter resultatet som ´nogenlunde tilfredsstillende´.

Med virkning fra 31. marts overtager selskabet en igangværende tømmerhandel, der er centralt beliggende i Kolding. Denne afdeling ventes at tilføre Vejen Trælasthandel en årlig omsætningpå omkring 45 mio. kr.

- Med overtagelsen af forretningen i Kolding vil Trælastens placering i det midt/sydkyske område blive yderligere udbygget, og selskabet vil derved kunne forbedre det generelle serviceniveau for den bestående kundekreds samt nye kunder til såvel det store som mindre byggeri i landsdelen, hedder det i ledelsesberetningen.

For 2003 venter Vejen Trælasthandel et resultat før skat på 7-8 mio. kr.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister