UgensErhverv.dk

Kickstart til byggeri af lejeboliger

Første pulje fra regeringens pulje til privat udlejningsbyggeri til projekter i Aalborg, København, Hillerød og Randers.

28-05-2008

Første pulje fra regeringens pulje til privat udlejningsbyggeri til projekter i Aalborg, København, Hillerød og Randers.Regeringens boligpakke er mødt med betydelig interesse. Erhvervs- og Boligstyrelsen har netop uddelt halvdelen af regeringens årlige pulje på 1 mia. kr. til fremme af privat udlejningsbyggeri blandt over 200 projekter.

I denne omgang har fire projekter fået andel i puljen. Det drejer sig om:

M O Development ApS der vil bygge 160 lejligheder i Aalborg.

Marselis Finans A/S med 129 lejligheder i København.

Ejendomsselskabet Sophienborg ApS der bygger 168 lejligheder i Hillerød.

Dansk Byg ApS med 42 lejligheder i Randers
.
Støtten gives til bygherren som skattemæssigt fradrag for byggeriets anskaffelsessum.

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen udtaler:

- Det er utrolig vigtigt, at der bygges flere private lejeboliger i Danmark. Som udgangspunkt var det ventet, at puljen ville give 700 boliger om året. I stedet giver alene første halvdel af dette års pulje anledning til knapt 500 nye boliger. Det årlige antal boliger vil i denne sammenhæng formentlig dermed komme helt op på omkring 1000 - eller omkring 5.000 nye udlejningsboliger i løbet af de næste fem år.

- Samtidig er det billigere for det offentlige, at der bygges private udlejningslejligheder frem for almene boliger. Skatteværdien af fradraget for det private udlejningsbyggeri vil være 30 pct., hvis bygherrerne er selskaber, der er selskabsskattepligtige, og 15 pct. hvis der er tale om pensionskasser og livsforsikringsselskaber. Til sammenligning udgør støtten til almene boliger omkring 38 pct. af anskaffelsessummen.

- Den store interesse for puljen til fremme af privat udlejningsbyggeri understreger boligpakkens succes og berettigelse. Det er tegn på, at boligpakken rammer, hvor der er et behov. Samtidig er puljen jo ikke en engangsforeteelse men et led i regeringens langstrakte strategi for at skabe flere valgmuligheder på boligmarkedet.

Der er afsat 1 mia. kr. om året de næste fem år til støtte af privat udlejningsbyggeri. Anden halvdel af årets pulje udmeldes i september 2003.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister