UgensErhverv.dk

Alt om lister til hele huset

Stor producent af lister i plast udgiver ny håndbog.

28-05-2008

Stor producent af lister i plast udgiver ny håndbog.


Det er tit og ofte almindelig uvidenhed – og ikke dovenskab – der gør, at vi altid lige mangler en enkelt liste hist og her for at blive helt færdige. Og det er egentlig synd og skam, for det er bestemt ikke lister, men derimod viden om lister, der er mangel på.

Men denne mangel på viden og overblik over de mange muligheder rådes der nu bod på fra Primo Danmark A/S. Virksomheden har netop udgivet en “Listehåndbog”, der på 36 sider fortæller stort set alt, hvad der er værd at vide om lister.

Listehåndbogen er delt op i fem afsnit.

Første afsnit handler om lister, der kan bruges til at skjule ledninger med. Blandt andet om et helt nyt listedesign med afrundet facon og mat overflade. Listerne er hule og beregnet til at skjule ledninger. De monteres på væggen med clips, så de kan tages af og på efter behov, når der skal trækkes nye ledninger eller for eksempel males.

Programmet omfatter fodpanel, gerigt, skureliste, skyggeliste og ligeliste.

I andet afsnit beskrives en række finish- og afslutningslister. Her finder man de traditionelle fodlister, hulkehllister, skurelister, fejelister osv. med en forklaring på, hvor det er bedst at anvende den enkelte liste.

I det omfattende sortiment skulle det være muligt for de fleste at finde lige netop den “listige” løsning, man står og mangler for at blive helt færdig med arbejdet.

En kort beskrivelse af mulighederne indenfor glaslister til døre og vinduer er der blevet plads til i afsnit tre, der afrunder selve gennemgangen af de forskellige typer lister.

Håndbogen sluttes af med to afsnit om montering og reperation og vedligeholdelse. Disse afsnit retter sig meget mod gør-det-selv’eren med pædagoiske og udførlige tegninger samt en række tips og fiduser.

Et særligt afsnit er her helliget de specielle forhold, der gør sig gældende, når der skal føres strømførende ledninger inden i listerne.

Primo Listehåndbogen kan hentes gratis i de fleste byggemarkeder, eller den kan rekvireres direkte hos Primo.


Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister