UgensErhverv.dk

Krav om besked efter tag-kollaps

Konstruktørforeningen vil have Erhvervs- og Boligstyrelsen til at fremskynde opklaringen af årsagerne til tag-kollapset på Ballerup Arena.

28-05-2008

Konstruktørforeningen vil have Erhvervs- og Boligstyrelsen til at fremskynde opklaringen af årsagerne til tag-kollapset på Ballerup Arena.


Konstruktørforeningen - bygningskonstruktørernes faglige organisation, vil have Erhvervs- og Boligstyrelsen til at fremskynde opklaringen af årsagerne til tag-kollapset på Ballerup Arena, da det bør være i myndighedernes klare interesse at opklare årsagerne til en ulykke, som kunne have kostet menneskeliv.

- Havde hallen været fyldt, da ulykken skete, kunne man godt forestille sig en større politisk interesse for sagen, mener faglig sekretær Jacob Ravn Thomsen, Konstruktørforeningen.

Han siger det på baggrund af, en kontorchef i Erhvervs- og Boligstyrelsen tidligere har udtalt, at styrelsen ikke vil nedsætte en kommission til at kigge på tag-kollapset, da ´det ikke er en myndighedsopgave at lave opklaringsarbejdet´.

- Det bør eksempelvis være i samfundets og dermed Erhvervs- og Boligstyrelsens interesse at få undersøgt, om fejlen skyldes fejl i samarbejdet - eller ansvarsforholdet, mellem rådgivere, producenter og entreprenører.

- Måske var dette anledningen til at få kigget på de problemer, som ligger i, at rådgivere - arkitekt- og ingeniørfirmaer, overlader beregnings- og projekteringsarbejdet til entreprenører og producenter, som forventer, at ordregiverens statiker kontrollerer og koordinerer, spørger Konstruktørforeningen.

- Er der fejl i de normer og tekniske forskrifter, som man har beregnet og bygget efter?

- Kan limtræ overhovedet bruges i forbindelse med konstruktioner af denne type, og i så fald, hvad betyder det for lignende byggerier andre steder? Hertil følger, at alle vel har en interesse i at få afgjort, om man kan bevæge sig ind i lignende bygninger uden risiko.

- De involverede parter burde også have krav på en hurtig undersøgelse: Ikke så meget for at få placeret ansvaret, men især for at få frikendt de uskyldige.

- Konstruktørforeningen mener således, at en ansvarlig minister burde gøre alt, hvad der står i hans magt for at få fremskyndet arbejdet med at udrede årsagerne til ulykken, af uvildige parter - og i fuld offentlighed, mener Konstruktørforeningen.Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister