UgensErhverv.dk

Nye kriterier for Byggeri 2004

Trælasthandlerunionen har valgt ikke at anke afgørelse truffet af Konkurrencerådet.

28-05-2008

Trælasthandlerunionen har valgt ikke at anke afgørelse truffet af Konkurrencerådet.


Trælasthandlerunionen vil ikke anke en afgørelse truffet i december 2002 af Konkurrencerådet. Rådet mente, det var et brud på konkurrenceloven, at TUN i forbindelse med udstillingen Byggeri 2002 i Fredericia nægtede visse leverandører af byggematerialer at deltage på messen.

- De betingelser, vi har opstillet for deltagelse på Byggeri-messerne, har rådet ikke de store konkurrenceretlige betænkeligheder ved, og Konkurrencestyrelsen har efterfølgende godkendt udvælgelses- og godkendelseskriterierne for deltagelse i Byggeri-messerne.

- På den baggrund, og med udsigt til, at der ikke er flere konkurrenceretlige problemer, har TUN valgt den pragmatiske løsning, nemlig at afstå fra at anke Konkurrencerådets afgørelse til Konkurrenceankenævnet, oplyser adm. direktør Palle Thomsen, TUN.

Det, som Konkurrencerådet gjorde indsigelse mod, var, at visse leverandører af byggematerialer var blevet nægtet at deltage på Byggeri 2002, fordi de ikke levede op til den betingelse, at leverandører for at kunne deltage på Byggeri-messen skal sælge gennem trælasthandlere.

Ved Byggeri 2004 vil udvælgelses- og godkendelseskriterierne være følgende:

1) Messen skal repræsentere et bredt og alsidigt sortiment inden for markedet for byggeri, vedligeholdelse og værktøj, der anvendes i forbindelse med byggeri og vedligeholdelse.

2) Messen skal i videst mulig omfang repræsentere nye produkter inden for markedet for byggeri, vedligeholdelse og værktøj, der anvendes i forbindelse med byggeri og vedligeholdelse.

3) Messen skal repræsentere et brugssammenhængende sortiment, dvs. at alle produkter, der skal anvendes i forbindelse med f.eks. bygning af en mur, tilstræbes at være repræsenteret på messen.

4) Produkter, der udstilles på messen, skal have en god kvalitet.

5) Produkter, der udstilles på messen, skal i monteret stand kunne overholde Bygningsreglementet.

6) Virksomheder, der udstiller på messen, skal have eller kunne opnå et væsentligt salg til TUNs medlemmer. Der ligger heri ikke noget krav om, at en bestemt mindsteandel af virksomhedens salg skal gå gennem TUNs medlemmer.

7) Virksomheder, der udstiller på messen, skal have en god soliditet.

8) Virksomheder, der udstiller på messen, skal have en god standard for service- og reklamationsbehandling.

9) Virksomheder, der udstiller på messen, skal være fleksible i forbindelse med leveringer med henblik på at bidrage til optimering af logistikken.

- Efter at dette er faldet på plads, kan vi nu fuldt ud koncentrere vore ressourcer om gennemførelse af Byggeri 2004, fastslår Palle Thomsen.

jhanSeneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister