UgensErhverv.dk

SMV-fremstød til Kina

Små og mellemstore virksomheder inviteres til at deltage i et fremstød i Kina i marts 2003.

28-05-2008

Små og mellemstore virksomheder inviteres til at deltage i et fremstød i Kina i marts 2003.


Små og mellemstore mirksomheder med interesse for eksport og/eller outsourcing til vækstmarkedet Kina inviteres til at deltage i et fremstød i Kina i dagene 23.-30. marts 2003. Fremstødet har til formål at finde potentielle samarbejdspartnere, såvel for eksportører, som for virksomheder, der søger nye underleverandører.

Kina er et land med en økonomi i rivende udvikling og masser af muligheder. De udenlandske investeringer i Kina forventes at overstige US$ 50 billioner i 2002. Flere hundrede danske virksomheder har etableret sig og mange vil følge efter i kølvandet på Kinas optagelse i WTO.

Erfaringerne med Kina er gennemgående positive, men kendskabet til de attraktive muligheder kan udbredes yderligere især blandt små og mellemstore virksomheder.

Derfor arrangerer Håndværksrådet et SMV-fremstød med kontaktmøde efterfulgt af individuelle virksomhedsbesøg i Ningbo i samarbejde med Danmarks Eksportråd, Generalkonsulatet i Shanghai, Dansk Industri og Handel, Transport og Service.

Den officielle åbning af SMV-fremstødet i Kina foretages af H.K.H. Prins Joachim, med fokus på et kontaktmøde, som åbner på arrangementets første dag. Ved kontaktmødet vil hver af de danske deltagere få lejlighed til at møde 5-8 specielt udvalgte kinesiske virksomheder og drøfte samarbejdsmuligheder i form af f.eks. underleverandøraftaler, eksport mv.

Ningbo, også kaldet ”Lille Shanghai”, er beliggende i den nordøstlige del af Zhejiang provinsen ca. 3 timers kørsel fra Shanghai. Såvel Ningbo som Shanghai-området oplever stor international interesse for outsourcing, hvilket hænger sammen med regionernes fremtrædende rolle, som Kinas absolutte industri- og handelscentrum.

Ningbo og Zhejiang vil være et godt sted for små og mellemstore danske virksomheder at starte et samarbejde med Kina, p.g.a. den nemme adgang, mange interessante samarbejdsmuligheder, stor købekraft og veludviklede logistiske forhold.

Outsourcing er et andet meget interessant område for danske virksomheder. Nogle af de væsentligste forskelle og fordele ved at outsource i Kina i forhold til f.eks. Østeuropa er forventningerne til, at lønomkostningerne vil forblive på det nuværende lave niveau mange år frem i tiden.

Arrangørerne af SMV fremstødet holder et orienterende og forberedende seminar i februar, hvor der vil blive grundigt orienteret om Kina, Ningbo regionen, brancheforhold m.v.

Rejsen, som finder sted i uge 12 og 13 vil gå til centret for industriel produktion Ningbo og til Shanghai. Kontaktmøder med kinesiske virksomheder vil blive fulgt op med individuelle besøg hos virksomheder.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister