UgensErhverv.dk

Byggemetode breder sig

Jordankre sparer halvdelen af omkostningerne til fundering af program for tyndpladestål.

28-05-2008

Jordankre sparer halvdelen af omkostningerne til fundering af program for tyndpladestål.


En teknisk ny og prismæssigt interessant byggemetode er for tiden ved at brede sig iDanmark.

Det sker, efter at Lindab Profil A/S i Rødding har udviklet et nyt koncept for sit byggesystem Systemline i samarbejde med den sydfynske producent afjordankre Mega Anchor A/S.

Dermed kan firmaet for første gang afsætte sine garager og mindre haller i tyndpladestål som en komplet løsning indbefattet fundament.

Hidtil har bygherrerne selv måttet sørge for grave- og støbearbejde til fundamenteringen, men efter det nye koncept leveres alle byggekomponenterne på én lastbil.

Forskellen udgøres af Mega Anchor, der består af tre stråtstillede rør, hvorigennem der drives jordspyd 90-100 centimeter ned i undergrunden. Mellem de tre rør er fastsvejset et lodret bærerør, der øverst ender i en højde-justerbar gaffel.

I ankre for hver 120 centimeter lægges en bundramme af tre millimeter galvaniseret stål, der har en rustgaranti på 15-20 år, og som kan nivelleres i den ønskede højde.

På rammen monteres et bærende skelet i tyndpladestål til vægge og tag, der tilsidst beklædes med Lindabs egne eller andre byggematerialer som træ eller tegl.

Hvert byggeri på indtil 10x40 meter gennemføres skræddersyet efter individuelle behov, hvorfor vinduer, døre og porte placeres efter ønske.

Nær Taastrup på Sjælland er det første byggeri af en hal på 9x15 meter netop færdigt. Normalt monterer kunden selv efter vejledning og video, men til premieren sendte Lindab en medarbejder for at gøre erfaringer.

- Ankrene var særdeles nemme at montere blot ved hjælp af en el-hammer, og fundamentet var færdigt på 2½ time. Hele bygningen var fukført i løbet af to dage og står nu stabilt midt på en græsmark uden at have efterladtar i landskabet.

- Løsningen er enkel, let, hurtig og vejrbestandig, men den koster alligevel kun halvdelen af ettraditionelt fundament, oplyser salgschef Mette Andersen, Lindab.

Firmaet venter at afsætte 50-100 enkelte og dobbelte garager, båd- og maskinhuse, værksteder eller mindre lagerbygninger til næste år alene i Danmark. Tyskland er allerede udset som næste mål for det nye koncept.

jhan

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister