UgensErhverv.dk

Fri handel over grænserne

Nyt institut skal sikre mod krav om dobbeltprøvning af produkter og tekniske handelshindringer.

28-05-2008

Nyt institut skal sikre mod krav om dobbeltprøvning af produkter og tekniske handelshindringer.


Danske virksomheder skal have bedre muligheder for at handle frit over grænserne uden at støde på krav om dobbeltprøvning af deres produkter og tekniske handelshindringer. Den opgave skal DANAK, nyt selvstændigt akkrediteringsinstitut, løse

- Det er vigtigt, at danske eksportvirksomheder kan få godkendt deres produkter i Danmark, og få godkendelserne anerkendt i hele EU, så de undgår dobbeltprøvning og tekniske handelshindringer, udtaler økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen.

- Det får de sikkerhed for ved at benytte ydelser fra et laboratorium eller certificeringsorgan, som er akkrediteret af DANAK. Nu bliver DANAK en selvstændig virksomhed, der får endnu bedre muligheder for at matche virksomhedernes behov.

- Jeg har store forventninger til, at mange flere virksomheder får øjnene op for, at de kan spare tid og penge ved at benytte et akkrediteret laboratorium.

Bag den nye organisation står Erhvervs- og Boligstyrelsen sammen med en række organisationer, der repræsenterer laboratorier, certificeringsorganer, industrien og myndighederne.

Baggrunden for DANAKs arbejde er, at virksomhederne og samfundet skal have tillid til, at de målinger og analyser, de får foretaget på et akkrediteret laboratorium, er korrekte. F.eks. forlanger myndighederne, at miljø- og drikkevandsanalyser skal udføres af akkrediterede laboratorier.

Akkrediterede laboratorier og certificeringsorganer hjælper virksomhederne med at undgå tekniske handelshindringer, når de eksporterer. Analyseresultater og certifikater kan anerkendes over grænserne, så eksportvirksomheder kun skal betale for test én gang.

DANAK skal desuden medvirke til kvalitetssikring af ydelser ved løsning af opgaver for andre myndigheder som f.eks. BST-godkendelse for Arbejdstilsynet.


Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister