Flere arbejdsgiverbetalte G-dage betyder lavere beskæftigelse, mener Dansk Arbejdsgiverforening.
28-05-2008
Flere arbejdsgiverbetalte g-dage betyder lavere beskæftigelse, mener Dansk Arbejdsgiverforening.
Med forslaget om at øge antallet af G-dage fokuserer vismændene på at løse et ledighedsproblem, der kun har marginal betydning, hedder det i en kommentar fra Dansk Arbejdsgiverforening til de økonomiske vismænds seneste rapport.
Men hvad værre er: Virkningen vil blive den stik modsatte - nemlig flere ledige.
G-dage er en afgift på brugen af arbejdskraft, som vil få virksomhederne til at være mere tilbageholdende med at ansætte nye medarbejdere. Særligt ansættelser af kortere varighed, mener DA.
I rapporten fra Det Økonomiske Råd påpeger vismændene således selv, at "virksomhedernes omkostninger ved afskedigelser har betydning for, hvor mange de vil ansætte."
Forslaget om flere G-dage vil samtidig være i strid med regeringerne i EU-landenes ønske om at reducere de ikke lønmæssige omkostninger.
DA mener, at forslaget om flere G-dage er en svipser i den buket af elles udmærkede forslag, som vismændene præsenterer.
I stedet burde man afskaffe de to virksomhedsbetalte G-dage.
Det vil stimulere virksomhederne til at ansætte flere medarbejdere - også i situationer, hvor virksomhederne er usikre på, om de pågældende vil kunne bestride jobbet, mener DA.
Markedsledende i afvandingsteknik
Læs det nyeste om vinduer. Udgives i samarbejde med VinduesIndustrien
Læs november 2023 udgaven her
Læs september 2023 udgaven her
Arbejdsbelysning til professionelle håndværkere
Arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede, der administreres af ATP, vil kun oplyse fire regnskabstal, og dermed må revisorerne ifølge Dansk Håndværk arbejde i blinde
Lønmodtagere og arbejdsgivere: Byggeriet har brug for et enkelt ubureaukratisk ID-kort Mener Claus Von Elling, Formand, Danske Byggefag og 3F Byggegruppen, Morten Frihagen, direktør, Dansk Håndværk, Ole Draborg, direktør, Danske Malermestre
Teknologisk Institut indvier 25. juni 2025 nyt storskala klimakammer, der gør det muligt at simulere vejrlig og stressteste byggekomponenter
Entreprenørvirksomheden Krogsgaard & Co. skal stå i spidsen for den fysiske ombygning af Roskilde Festival Gruppens kommende hjemsted og kreative kraftcenter i Musicon-bydelen i Roskilde