UgensErhverv.dk

Mere miljø og mindre bøvl

Dansk Industri og CO-industri ønsker et mere effektivt miljøtilsyn.

28-05-2008

Dansk Industri og CO-industri ønsker et mere effektivt miljøtilsyn, som bl.a. fritager miljøcertificerede virksomheder for myndighedernes kontrol.

- Vi er glade for at det forberedende arbejde i Virksomhedsudvalget, som vi har deltaget i, nu peger frem mod en betydelig forenkling af hele miljøgodkendelssessystemet, så 80 procent af de godkendelsespligtige virksomheder ikke længere skal have en individuel miljøgodkendelse, sagde direktør Kim Graugaard, Dansk Industri, på konferencen "Mindre bøvl og mere miljø" i Industriens Hus.

- Det vil betyde en mærkbar lettelse i godkendelsesbehandlingen samtidig med, at virksomhederne ikke længere skal foretage en tidskrævende individuel godkendelse, sagde Kim Graugaard.

På konferencen i Industriens Hus præsenterede CO-industri og Dansk Industri sine holdninger og forslag til udformningen af den reform af miljøtilsyn, som miljøministeren har lagt op til.

Det fremtidige miljøarbejde blev diskuteret af bl.a. miljøminister Hans Christian Schmidt og miljøordførerne fra Venstre, Konservative, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti og virksomheder.

- På samme måde som det er rimeligt at støtte virksomheder, der af egen drift gør en særlig indsats, så skal der være konsekvenser for virksomheder, der bare lader stå til og ønsker at køre på frihjul, sagde formanden for CO-industris miljøudvalg Jørgen Bernbom.

- Vores politik overfor syndere på arbejdsmiljø- og miljøområdet har længe været præget af slaphed og inkonsekvens. Her er virkelig et område, hvor det vil være på sin plads med et opgør med det konsekvensløse samfund, sagde Jørgen Bernbom.



Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek