UgensErhverv.dk

CE-mærkning af træbaserede plader

Fra 1. april 2004 skal alle træbaserede plader til byggeri være CE-mærket.

28-05-2008

Fra 1. april 2004 skal alle træbaserede plader til byggeri være CE-mærket.


Efter at Træpladekontrollen blev fusioneret med Dancert (ved produktudvalget for træbaserede plader), har certificeringsorganet rustet sig til at imødekomme kravene i den harmoniserede standard EN 13986 for træbaserede pladematerialer og CE-mærkning samt krav i DS 413:1998 ’Norm for Trækonstruktioner’.

Dancert, der er tilknyttet Teknologisk Institut, udbygger dermed sine nationale og internationale CE-mærkningsaktiviteter, som allerede omfatter certificering inden for områderne cement, varmeisolering og tilsætningsstoffer til beton.

Idet Trædepladekontrollen jo er lukket, giver det ingen mening at stille krav i udbudsmateriale om, at træpladeprodukter skal være underlagt Trædepladekontrollen. I stedet skal der stilles krav om, at virksomheden er underlagt Dancert TP eller er produktcertificeret i henhold til EN 13986:2002 i de tilfælde, produktet skal anvendes permanent til byggeri.

Fra 1. april 2004 bortfalder endvidere eventuelle MK-godkendelser af træbaserede pladematerialers anvendelse til bærende gulv- eller tagunderlag samt til bærende vægbeklædning. Træbaserede plader til byggeri kan altså allerede nu CE-mærkes, og fra 1. april næste år skal de være CE-mærket.

Træbaserede plader til møbler, inventar og lign. er ikke omfattet af det europæiske byggevaredirektiv og skal dermed ikke CE-mærkes (CE-mærkede produkter kan dog anvendes, anfører Dancert). Dancert TP certificerer i øvrigt denne type pladematerialer bl.a., hvad angår formaldehydafspaltning.

Virksomheder, der allerede er certificeret af Dancert TP, når det gælder krydsfiner, OSB, spånplader og fiberplader, MDF, findes på www.dancert.dk/6910.
-jhan

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek