UgensErhverv.dk

Iinitiativ for at skaffe snedker-praktikpladser

Opsøgende arbejde af Snedkerfagets Fællesudvalg.

28-05-2008

Opsøgende arbejde af Snedkerfagets Fællesudvalg.


Snedkerfagets Fællesudvalg har efter sommerperioden taget nye midler i brug for at skaffe flere praktikpladser til snedkereleverne.

Udvalget har således søgt om penge for at indlede et opsøgende arbejde, der skal skaffe flere praktikpladser til snedkere – bygningssnedkere, møbelsnedkere og orgelbyggere. Udvalget har fået penge fra Arbejdsgivernes Elevrefusion (AER) til dette projekt.

Projektet er sat i gang for at få flere håndværksmestre til at tage elever. Vi håber ad denne vej at lette arbejdet for de håndværksmestre, der synes, det er for besværligt, dyrt osv., og samtidig åbne deres øjne for nødvendigheden af at uddanne elever i rigtige virksomheder i stedet for skolepraktikoplæring. Vi skal kort sagt have flere til at tage snedkerelever, siger Preben Tang, Snedkerfagets Fællesudvalg.

Udvalget regner med, at pengene fra AER kan strække i fire måneder. Derfor er Hanne Pein ansat i en tidsbegrænset stilling i netop fire måneder.

Hun er uddannet bygningssnedker og i øvrigt cand.merc.int. Hun har fået base i Dansk Byggeri i Kejsergade i København. Hun startede sin uddannelse som snedker i 1978 og har virket både i Danmark og i udlandet som byggesnedker og teknisk rådgiver for organisationer, herunder kurser inden for snedkeri.
-jhan

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek