UgensErhverv.dk

European Softwood Conference. Paris, Frankrig - 23. og 24. oktober 2003.

28-05-2008

- Det er glædeligt, at træhandlens europæiske organisation, UCBR, og den europæiske organisation for savværker, EOS, for første gang organiserede European Softwood Conference i fællesskab, hvilket markerer et tættere samarbejde mellem træforbrugende og træproducerende lande, siger Trælasthandlerunionen - TUNs adm. direktør Palle Thomsen i en kommentar til den afholdte konference. Det vil der blive brug for i de kommende år.

- Som mange andre industrier har nåletræmarkedet oplevet lavere efterspørgsel og svagere indtjening i løbet af 2002 og 2003. Med en volumen på 327 mil. m3 forventes nåltræforbruget i 2003 at være 1,1 % lavere end i 2002, stigende igen i 2004 til 329 mil. m3, siger Palle Thomsen.

- De markedsrapporter, der blev præsenteret af de delegerede viser, at en sløv byggeaktivitet er hovedårsagen til det lavere forbrug af nåletræ i 2003. Så godt som alle de toneangivende økonomier i verden har lidt af lav vækst, eller i en del tilfælde ingen vækst, og konferencen var samlet i en for både importører og eksportører svær tid, fortsætter Trælasthandlerunionens direktør Palle Thomsen. Det er derfor naturligt, at drøftelserne koncentrerede sig om det vigtige emne at øge forbruget af nåletræprodukter

Nåletræs fortid og fremtid

Det grundlæggende emne for konferencen var udviklingen af markeder, med speciel reference til den nøglerolle som markedsføringen af tømmer har, hvis man ønsker at stimulere efterspørgselen.

Aktive og succesfulde markedsføringskampagner for træ, der har haft det formål at øge opmærksomheden omkring og forbruget af træprodukter – på nationalt plan i nogle lande og på lokalt plan i mange andre lande – er allerede iværksat.

- Stemningen på konferencen var optimistisk trods den økonomiske usikkerhed. Der har de sidste par år været en del betydende forandringer, hvoraf en del har tilgodeset nåletræsindustrien, siger Palle Thomsen:

 Kampagner for at fremme salget af træ
 Større behov for reparation og vedligeholdelse, hvilket nåletræ er ideelt til
 Stigende appetit for udendørs dekorative og funktionelle produkter hos forbrugerne
 Udviklingen mod bæredygtigt skovbrug, gennem Pan European Forestry Certification (PEFC) og Forestry Stewardship Council (FSC)

- På mange markeder ses de store miljømæssige fordele ved nåletræ, som en nøgle til forbrugernes præference for træ. Konferencen overvejede derfor detaljerede skridt, der vil blive taget, for at øge industriens evne til at forsyne vores kunder med den information de har behov for, med henblik på at sikre, at al nåletræsudbud kommer fra lovlige og bæredygtige kilder. Den vigtigste rolle i denne proces vil tilfalde effektive og troværdige certificeringsordninger, siger TUNs administrerende direktør.


Optimisme trods nedgang

- Nåletræsindustrien er nu et sandt globalt marked med en større variation i produkterne end nogensinde før, der er disponible til tidens byggeri, møbler, emballage, fritid, transport og mange andre markeder, siger TUNs direktør.

- Forbedret produktkvalitet, tilgængelighed fra mange kilder, bæredygtigt ledede skove og en varig præference blandt forbrugere for træprodukter giver nåletræsindustrien tillid til at fortsætte fremskridtet i de kommende år, afslutter Palle Thomsen.


Yderligere oplysninger:

Adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen-TUN, tlf.: 45 80 78 77, fax: 45 80 78 87, e-mail: pt@tun.dk.

Uddybende artikel kan ses på www.tun.dk ligesom markedsrapporter for deltagerlandene kan downloades her.

Bemærkning:

Deltagerne ved den 51. European Softwood Conference var: Østrig, Belgien, Canada, Tjekkiske Republik, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Italien, Letland, Holland, Norge, Rusland, Spanien, Sverige, England og USA.

EOS: European Organisation of the Sawmill Industry
UCBR: Union pour le Commerce des Bois Résineux

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek