UgensErhverv.dk

Muligt for flere at rykke ind i nyt hus

Haller, industribygninger, enfamiliehuse og garager kan enkelt og hurtigt opføres efter et system bygget på et stålskelet uden bærende vægge

28-05-2008

Haller, industribygninger, enfamiliehuse og garager kan meget enkelt og hurtigt opføres efter et system bygget på et stålskelet – lavere priser og indretning efter eget ønske, da der ikke er bærende vægge

Af journalist Jørgen Hansen

I dag kræver det specielt i hovedstadsområdet en ret høj husstandsindkomst, hvis en familie ønsker at flytte ind i et nyt hus. For talrige forbliver ønsket en drøm, men sådan behøver det nødvendigvis ikke at være.

Et relativt nystartet selskab i Danmark vil således søge at gøre drømmen til virkelighed for langt flere.

- Der er skabt en udvikling og et samfund, hvor det for mange ikke kan lade sig gøre rent økonomisk at flytte ind i et nyt enfamiliehus. OK, for dem, der sprang med på vognen på det rigtige tidspunkt, er der masser af muligheder for at opnå en god værditilvækst, men for førstegangskøbere er det i dag vanskeligt.

- Tænk bare på, at der i hovedstadsområdet ikke fås meget lejlighed for 5-600.000 kr., og almindelige mennesker skal i alt fald have en husstandsindtægt på 6-700.000 kr. for at flytte i hus.

- Vi vil nu åbne boligmarkedet for langt flere og gøre det muligt for almindelige mennesker med en husstandsindtægt på 4-500.000 kr. at få sit eget enfamiliehus.
Det siger salgs- og marketingdirektør Claus Jensen, Dansk Bygnings Import A/S, som tilbyder, at der kan blive opført huse til en pris, som er 30-40% lavere, end hvad der er almindeligt på markedet i dag. Det skyldes bl.a. en ret enkel husopbygning uden bærende vægge.

Det danske selskab, som startede i sommer, er en del af koncernen Triple A Imports A/S, som arbejder med introduktionen af en række amerikanske produkter på det europæiske marked. Koncernen er ejet af en række danske og amerikanske aktionærer, hvis ambition er at levere bygninger og maskindele til danske virksomheder og forbrugere til overordentligt konkurrencedygtige priser.

Stålhuse

For Claus Jensen er det lidt af en tilfældighed, at han nu er med i fremstødet for de amerikanske produkter.

- Privat skulle jeg have bygget en ny hal, og jeg indhentede derfor nogle tilbud, hvor det laveste var på 766.000 kr. Efter danske forhold var det vel et rimeligt tilbud, men inden jeg havde fået overvejet det nærmere, skulle vi på seks ugers ferie i USA.

- Her så jeg ved et tilfælde, at en hal, som var nøjagtig magen til den, jeg selv ønskede opført, kostede 8.000 US-dollar. Jeg kontaktede det amerikanske selskab, som kunne se mulighederne i eksport af deres byggesystem.

ABM-byggesystemet, som det kaldes, baserer sig på haller, industribygninger, enfamiliehuse og garager bygget på et stålskelet.

- Vi leverer byggesæt i form af komplette råhuse. Byggesættet leveres efter ordre i løbet af max. 12 uger direkte til byggepladsen og kan i princippet skrues op af alle. Alt materiale fragtet over Atlanten er naturligvis forsvarligt pakket og kvalitetssikret af vore US-medarbejdere, og vi garanterer, at alt er i orden ved leverancen, fortæller Claus Jensen.
Selskabet, der sælger direkte til private, har igangsat et samarbejde med en række byggefirmaer, som kan bistå i bygningen af de enkelte projekter.

Flere fordele

Ifølge Claus Jensen er der en række virkelig store fordele ved anvendelse af ABM-konstruktionen i byggeprojekter.

- Hvis man er førstegangsbygger, ønsker man sig utvivlsomt et hus, der er både rummeligt og økonomisk overkommeligt. Her vil man opdage fleksibiliteten i dette system.

- Boligen opføres jo som et stålrammehus, men hvis den nye husejer senere ønsker det, kan de ydre stålplader udskiftes med træ eller mursten, hvorved udtrykket på bygningen ændres totalt. En løsning i træ vil eksempelvis koste 30-40.000 kr. mere, og det vil jo ikke være så meget i det samlede budget.

- Samtidig kan huset indrettes fuldstændig efter den enkeltes ønsker. Der er således ingen bærende vægge i stålrammehuset. Alle indvendige skillevægge bygges op med stålrigler, krydsfiner og gips. Hvis det ønskes, kan der altså være fuldstændig åbent i huset, men de fleste vil nok foretrække, at f.eks. toilet/bad adskilles.

Der kan desuden monteres en hvilken som helst facade, hvor der kan vælges mellem standard stålplader, træ eller mursten, og taget kan være stål, tegl eller anden beklædning.

- Endnu en fordel er, at den årlige vedligeholdelse er absolut minimal. Facader og tag højtryksspules simpelthen en gang om året – her er ingen maling eller udskiftning af råd. Stål er ikke modtageligt for insekter eller andre skadedyr, og der gives i øvrigt op til 20 års garanti på overfladebehandling og metalsider.

Hvis der ønskes selvbyg, købes direkte i selskabet, og hvis det er medbyg eller totalentreprise, går det via en af selskabets samarbejdspartnere.
Garagerne er med rulleporte.

Gennemtestet

Bygninger af stål- eller træskelet er den foretrukne byggeform i Amerika. I USA er der eksempelvis opført talrige kirker, forsamlingshuse, skoler og børneinstitutioner med stålkonstruktioner, så anvendelsesmulighederne er mange.

- Vores US-leverandør har i over 25 år leveret enfamiliehuse som præfabrikerede stålbygninger. Det er blevet til mere end 100.000 huse verden over, så husene er altså baseret på et gennemtestet og meget fleksibelt byggesystem. Da stålbyggeri er ekstremt konkurrencedygtigt, tror vi på, det også vil vinde stor udbredelse i Danmark, siger Claus Jensen.
Skalmuret stålhus med shingles.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek