UgensErhverv.dk

Arbejdstøj handler også om stil

Design er blevet meget vigtig, men det funktionelle skal være i orden, mener producent af ny kollektion.

28-05-2008

Design er blevet meget vigtig, men det funktionelle skal være i orden, mener producent af ny kollektion.


Af journalist Lars Solberg

Arbejdstøj har i mange år handlet om funktionalitet og komfort, men en ny faktor er for alvor begyndt at sætte dagsordenen inden for udvikling af moderne arbejdstøj både til industriarbejdere, håndværkere og alle andre, der bruger arbejdstøj. Og det er design - udseendet er blevet vigtigt. Det ses tydeligt med de nye arbejdstøjserier, der markedsføres som en anden haute couture-kollektion.

En af de store danske producenter af arbejdstøj, der står midt i denne trend, er Mascot International A/S. Virksomheden har netop lanceret en ny serie arbejdstøj kaldet Mascot Hardwear, der henvender sig bredt til de fleste erhvervsområder.

Serien er designet hos virksomheden i Danmark. Og det har været en lang proces, hvor funktionalitet, komfort og design skal gå op i en højere enhed. Og designet er blevet et mere centralt emne, fortæller Henrik Bach, der er salgsdirektør hos Mascot.

Maskulin appel

- Der er sket en stor udvikling på dette område. Før var det jo meget holdbarhed og det funktionelle, der betød meget. Det er det stadig, men igennem de senere år betyder design og udseende på tøjet mere og mere. Håndværkere og andre vil se godt ud på arbejdet. De vil gerne have en maskulin appel. Det gør det også til en spændende proces at udvikle tøjet, og nogle gange bliver det så smart, at det også breder sig til fritidsområdet. Moderne arbejdstøj er faldet godt ind i for eksempel Streetwear-trenden. Det er da rart, at vores tøj også bruges her, men det har kun sekundær betydning for os. Det vigtigste er at levere til erhvervslivet, siger han.

Og han understreger, at kravene er høje her. Et godt design er ikke nok. Det funktionelle og holdbarheden skal være helt i top.

Mascot kalder deres nye Hardwear-serie ’en helt ny generation i arbejdstøj’.

Kollektionen er en helhed med 14 enkeltdele arbejdstøj, der passer sammen og udgør ét look. Der er alt fra almindeligt arbejdstøj til fleece-overtræk og større vinterjakker.

Serien er ensfarvet og enkel med materialer, der er tone-i-tone. Kun brudt af små reflekseffekter, der både skal gøre tøjet smart og give sikkerhed i de mørke timer.
Farverne er sort, antracit, marine, kobolt, kaki og hvid.

Slidstærkt

For at gøre den nye serie slidstærk er tøjet forsynet med forstærkninger af Cordura, der er et materiale, som er specielt holdbart. Endvidere er der i vinterjakkerne blandt andet brugt et materiale kaldet Outlast, der kan regulere kroppens temperatur.

Serien er udstyret med en række praktiske detaljer. Der er lommer til værktøj og mobiltelefoner, zip-off bukser med indvendige, justerbare knælommer, jakker med ledningskanaler til headset og netventilation ved ærmerne til respiration.

Hardwear-tøjet er lavet i en nyudviklet kanvas med stretch, der gør, at stoffet giver sig ved bevægelse, hvilket skulle være et plus for komforten. Stretchen virker i tværgående retning, som for eksempel hen over låret.

Og så er serien blevet grundigt afprøvet.

Salgsdirektør Henrik Bach fortæller, at tøjet er blevet testet både i eget laboratorium og af en række brugere i fokusgrupper med forskellige behov.

- Det er meget vigtigt for os, at vi kan stå 100% inde for produktet. Derfor har Hardwear-serien været igennem mange test, før det er blevet sendt på markedet, siger Henrik Bach.Mascot kalder deres nye Hardwear-serie ’en helt ny generation i arbejdstøj’.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister