UgensErhverv.dk

Renovering af dansk kulturarv

I næste uge indleder danske murerlærlinge arbejdet på at bevare historiske bygninger på US Virgin Islands, de tidligere dansk vestindiske øer.

28-05-2008

I næste uge indleder fire murerlærlinge og deres lærer på Odense Tekniske Skole arbejdet på at bevare historiske bygninger på US Virgin Islands, de tidligere dansk vestindiske øer, som Danmark solgte i 1917 til USA.

De skal deltage i et projekt, som arkitekt Ulla Lunn fra SBS Rådgivning er initiativtager til. Hun mener, det er sidste udkald, hvis nogle af de bygninger, der stammer fra den danske kolonitid, skal bevares.

Efter en måned afløses murerlærlingene af fire andre unge fra CEU Herning, der skal slutte pilotprojektet, inden de rejser hjem til jul.

Ideen med projektet er dobbelt - nogle af øernes unge kan uddannes i traditionel håndværksuddannelse og gøre dem i stand til at arbejde med at bevare og restaurere historiske bygninger, og samtidig får de danske murerlærlinge en unik mulighed for indsigt i gammel dansk historie under fremmedartede forhold.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister