UgensErhverv.dk

Tagløsning uden undertag

Dansk opfindelse fra stor leverandør af komplette tagløsninger.

28-05-2008

Dansk opfindelse fra stor leverandør af komplette tagløsninger.På markedet findes mange tagløsninger i tegl, beton og stål, men ifølge en af de store leverandører af komplette tagløsninger er der kun ét tag, som kan lægges helt uden brug af undertag, hvilket naturligvis har mange fordele, bl.a. økonomiske.

Navnet på denne tagløsning er B&C Dobbelt-S tagsten med Danflock Systemfuge fra Lafarge Tekkin.

- Det er ikke umiddelbart til at se det, hvis man ikke lige ved det, for et tag lagt med Danflock Systemfuge er præcis lige så smukt som et tag med traditionelle B&C betontagsten. Forskellen opdages først, når man kommer op på loftet, da det er uden undertag, fortæller salgsdirektør Flemming Andersen, Lafarge Tekkin.

Hele hemmeligheden bag den patenterede Danflock Systemfuge ligger i de mange tusinde nylonfibre, som udgør det fugebånd, der ligger i tagstenens overlæg. Systemfugen er på én og samme tid både tæt og ’utæt’.

- Det kan umiddelbart virke lidt underligt, men det er helt afgørende for at sikre en ’sund’ tagkonstruktion med tørre lofter og en effektiv ventilation, der hindrer råd og svamp i træværket.

- Systemfugen er så tæt, at den modvirker slagregn og fygesne i at trænge ind, og samtidig kan taget ’ånde’, så der ikke opstår kondens og fugtproblemer indenfor.
Renoveringen af et tag kan være en omfattende affære, men det er ikke tilfældet med denne tagløsning.

- Hvis lægterne er i god stand, er det muligt at undgå ekstra udgifter til omlægning, idet den eksisterende lægteafstand ofte kan benyttes til de meget fleksible B&C Dobbelt-S tagsten, hvor lægteafstanden kan variere fra 300 til 340 mm.

- Vi synes, det er en genial tagløsning, for de mange klare fordele placerer disse betontagsten med Danflock i en klasse for sig. Det er et godt og gennemprøvet produkt. Med en sådan tagløsning er det f.eks. muligt at isolere op mod underkanten af de vandrette lægter, hvilket giver en væsentlig bedre udnyttelse af tagetagen. Som endnu et plus har systemfugen en trykudlignende egenskab, der reducerer blæstens sugeeffekt på tagfladen, hvilket modvirker stormskader, oplyser Flemming Andersen.

-jhan

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister